Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tomáš Prouza: Investovat? Ano, ale…

28. 5. 2013
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Signifikantní je titulem předešlého článku: Rizika investování II: Přílišné sebevědomí

Nahlásit

-
0
+

Ano, je to pořád dokola.
Období pobídek, investic a podpor. A hele, vono to moc nefunguje. Asi moc utrácíme.
Období škrtů, zvyšování daní. Á pozor, lidi sou naprdlí a úspory nejsou vidět, ekonomika stagnuje. Asi málo investujeme.
Období pobídek, inestic a .............
Není chyba někde jinde?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže od zítřka politická třída přestane být nekompetentní, přestane krást ve prospěch na ně napojených ekonomických mafií, a začne uvážlivě a racionálně investovat. Ufff. To mi spadl kámen ze srdce. Já už myslel, že to je utopická myšlenka.

Nahlásit

-
0
+

To je už neuveriteľné. Keď droga neúčinkuje, dáme jej viac. Budeme to opakovať stále znovu a znovu. A keď systém skolabuje, stále neuveríme, že ho tá droga zabila. Neuveriteľné!

Nahlásit

-
0
+

20 let stát investuje do Babišů, Bakalů, Romanů, Komárků atd. Kupodivu stát nezbohatl, občané zchudli (rozuměj o to, co jim stát sebral), a kdo zbohatl...? ...je tady nějaká souvislost, na kterou levicový volič (a jak vidno ani analytik) nemůže kápnout...

Nahlásit

-
0
+

Takže některým seberou kus jejich výdělku daněmi a jiným tyto daně rozdělí? To snad ne. Vždyť dnešní situace je právě jedním z výsledků této praxe v minulých desetiletích. Předluženost evropských států je právě dána tím, že se politici neustále snažili něco podporovat, napravovat. Jsou místa a problémy, které trh nevyřeší, nebo jeho řešení nechceme. Ale tyto problémy se nemají léčit penězi,ale legislativou.
Následujících několik let se bude relativně dařit, nebudou žádné turbulence, protože politici v parlamentu a vládě jsou zablokováni blížícími se volbami a tak nebudou nic dělat. A tak by to bylo nejlepší - kdyby raději nikdo nic nedělal.

Nahlásit

-
0
+

Ano, dnes již souhlasit lze. Praktickou a efektivní podporu malého a středního podnikání považuji za nejlepší cestu, kterou je možné ekonomiku stavět zpátky na nohy a zároveň vlít do žil obyvatel opět trochu optimismu.

Nahlásit

-
0
+