Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Práce pro všechny mladé? EU „bojuje s nezaměstnaností“

15. 3. 2013
65 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

A co když je to v těch učebnicích správně?
Opravdu používají pojem "regulace" jen ve smyslu "regulace pracovního trhu"? Nebo míní záplavu stupidit ve formě směrnic a zákonů úplně o všem?
O pracovním právu v zemích jako Egypt víme oba totéž...
Ovšem pro země s autoritativními vládci jsou typické autoritativní zákony. Neslyšel jsem, že by Mubarak resp. Muslimské bratrstvo byli apoštoly laissez faire.
Možná máte jinou Světovou banku. Tu co jsem našel já, to vidí nějak jinak http://data.worldbank.org/indicator/SL.UEM.TOTL.ZS

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, schválně, jak si to vysvětlujete vy, že se v tak politicky stabilní a svobodné* zemi jako je Egypt, vyskytuje vysoká nezaměstnanost?

Nicméně, ať dělám, co dělám, pořád nemůžu najít nezaměstnanost vyšší jak 10 %. http://www.wolframalpha.com/input/?i=egypt+unemployment

Index ekonomické svobody: 125. místo http://www.heritage.org/index/country/egypt

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám dvojčata ročník 1989. Veliké procento jejich spolužáků z jejich základní školy je bez práce, často i bez rozumného vzdělání (za rozumné vzdělání nepovažuji např. chovatele koní či vyučení čalouníkem, když tu práci stejně nikdy nechtěli dělat).
Ti, kteří přesto chtějí pracovat, mají živnost např. na rozvážkovou službu nebo pracují v ochrankách, v obchodě, v různých recepcích apod.
Nezaměstnaní jsou spíše absolventi VŠ, kteří odmítají o píď ustoupit od vystudované "specializace&q uot;,případně nejsou ochotni dojíždět nebo se přestěhovat za prací ( a manuální práce pro ně nepřipadá v úvahu, protože mají VŠ ....).
Přinutí snad stát tyto vysokoškoláky, aby si bezprostředně po ukončení školy "doplnili kvalifikaci"? Zaplatí jim další vysokou školu? Nebo je pošle na jazykový kurz?

Nahlásit

-
0
+

Na odpovědi některých moudrých hlav se člověk ani nemusí dívat, a předem ví, co dotyčný odpoví. Protože ten dotyčný má dávno všechny odpovědi vyčteny z těch správných učebnic.
Nuže, ta vždy správná odpověď zní: za všechno může regulace a zákoník práce. uvolněte regulace pracovního trhu a kdo bude chtít, práci najde.
Ok, a teď otázka: kolik regulací a jaký zákoník práce reglementující trh práce jsou třeba v takovém Egyptě, kde má - podle expertů Světové banky - práci pouhých 20% práceschopného obyvatelstva?
Je s podivem, že zastáncem jedné správné pravdy je i popperovec Hampl...

Nahlásit

-
0
+

Samek s delegací soudruhů a bilaterálním jednáním s představiteli blablabla... to rozsek. Nezapomněl se podívat do kalendáře? To zní jak televizní noviny ročník ''85.
Mimochodem, že mu není divné, že před 50 lety takové problémy mladí soudruzi neměli?

Nahlásit

-
0
+
3/3