Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Spontánní řád pod feministickou palbou

27. 2. 2013
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vždy, když slyším sexual harrasement, sexuální obtěžování a podobné kletby, se slzou v oku a křečí v podbřišku vzpomenu na toto:

http://www.bugemo s.com/?q=node/198

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pro feministky mám několik návrhů: např. Olympijské hry by mohly mít poloviční počet disciplin prostě tím, že by byly výhradně společné pro ženy i muže. Nebo: když žena přinese do zaměstnání a nabízí něco, co upekla, měl by mít muž právo ji udat za sexual harrasment...

Nahlásit

-
0
+

Někde jsem četl, že největším nepřítelem ženy, která chce řídící funkci je jiná žena v řídící funkci.

Názor vychází z toho, že žena, která nějaké funkce (v "mužském světě") dosáhla, se cítí být ohrožena jinou ženou. Dalo by se říci, že cítí ohrožení své výjimečnosti.

&quo t;Feministkyvidí ideál společnosti, v níž budou mít ženy stejnou šanci jako muži uplatnit se ve vedoucích pozicích." - s tímto bych nesouhlasil.
Ti, kteří toto tvrdí by měli být už teď spokojeni. PRoč je ale takový boj za kvóty? Tyto "ženy" vidí ideální společnost jako stav, kdy ženy řídí a muži poslouchají.

Že jsou muži na "vyšších" funkcích častěji, či mají vyšší plat? Nebojí se tolik riskovat, nebojí se přitlačit na pilu. To, že mnohé ženy raději přijmou první místo za nižší plat - pro jistotu - , feministky schovávají za tvrzení, že se žena musí starat o děti, že mají menstruaci atd... a proto mají nižší cenu na trhu.

Mám pocit, že se mnohé feministky snaží sedět na dvou židlích naráz. Mít rodinu (milujícího manžela, šťastné děti, blahobyt) a zároveň mít práci (mít příjem, být samostatná, společensky ceněná, obdivovaná) a ejhle, ono to nejde. A tak se snaží označit důvod, proč to nejde - a mají ho: Muži přece mají vyšší plat, jsou v řídících funkcích a ten můj po Mě ještě chce teplou večeři. Vůbec neberou v potaz to, že některé jiné ženy jsou rády doma s dětmi...

Nahlásit

-
0
+