Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Ne víc, než vybereme

8. 12. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobry den, prosim o prosazovani moznosti elektronickych voleb. Snizi se tim vyrazne naklady a zvysi ucast. Dale prosim o prosazovani moznosti elektronickych referend - ze stejnych duvod. Timto bude mozne mnohem vice umoznit lidem podilet se na svem osudu. Technicky to lze celkem jednoduse realizovat viz posledni scitani lidu - bylo mozne uploadnout vyplneny formular elektronicky. Dekuji Zacek

Nahlásit

-
0
+

Musím říct, že se mi na svobodných líbí že prosazují přesně to, co je pro hospodářství nejlepší a nejvíce efektivní podle neoliberalistických zásad a to, že se nesnaží o nějakou středovou politiku alá ODS, alias cesta do pekel. Ačkoli mohou svobodní v dnešní době působit jako snílci a extrémisti, je dobře, že se profilují jako skutečná pravicová strana a že se své názory nesnaží všerůzně pokrucovat jenom proto, aby zaujali co největší počet voličů. Díky tomuto přístupu se z jejich volebního programu nikdy nestane paskvil a mají dobrou šanci si z pravicových voličů vybudovat solidní voličskou základnu, jen co je ti voliči dostanou příležitost objevit :-) Ten samý názor mám na Pavla Kouhouta. On v dnešní době nereprezentuje žádný mainstream, ale prezentuje alespoň logiku, kupecké počty a zdravý rozum.A to je pro mě mnohem cennější, zvláště v dnešní době, která je tak trochu na hlavu postavená. Proto jeho články i knihy tak rád čtu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Politici-kandidáti tváří v tvář záporným hlasům by se snažili být ještě neviditelnější. A to co mi teď v politice chybí je vizionář.

Nahlásit

-
0
+

Jedna věc je nevolit určité politiky, druhá mít koho zvolit jiného (nechceme-li o politice rozhodovat na náměstích). Pan Kohout by měl jít s kůží na trh a měl by se tedy nechat zvolit.

Přijde mi, že politicky mu jsou nejblíž Svobodní (z toho, co se reálně pohybuje na naší pol. scéně), kteří by potřebovali podobných vyzrálých a schopných lidí co nejvíc.

A mohlo by to positivně fungovat oboustraně. P. Kohout by mohl vnést trochu realismu do ekonomických vizí Svobodných (které jsou sami o sobě fajn, ale jsou ve střední Evropě na začátku 21. století někde na hraně utopie a sci-fi), a Svobodní by mohli P. Kohouta vyléčit z jeho poněkud naivních politických úvah.

Jak jsem psal posledně, moc by se mi líbil ministr rozpočtu Kohout ve vládě Petra Macha ;)

Nahlásit

-
0
+

Hezký sen, či spíšepohádka. Bylo by to sice krásné, ale než tohle nastane, tak proběhne několik válek. Náboženské, sever proti jihu, východ proti západu, chudí proti bohatým ..... hlupáci proti chytrákům, černí proti žlutým..... :(

Nahlásit

-
0
+