Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Na nádraží do Bruselu

19. 1. 2011
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Deprimující článek. Držte hubu a krok. A pokud se vám to nelíbí, stejně nic nenaděláte. Naštěstí mě autorka nepřesvědčila, že by tomu tak muselo nutně být.

Nahlásit

-
0
+

Pěkný článek. Evropa a evropské státy vždy budou provázány ať už hospodářsky, kulturně či jinak. Problém současné EU je mimo jiné stohy sekundární legislativy, která je problematická i pro dobré právníky. Proto se ani nedivím, že paní doktorka Samková se zastává "proevropských& quot;názorů. Přijde mi, že právníci jsou největší lobbystickou skupinou v EU. Kam se na ně hrabou zemědělci...Kolik nezaměstnaných právníků i úředníků s právní kvalifikací by bylo, nebýt takové směsice různých směrnic, nařízení, judikátů.... Proto se těším na další článek.

Nahlásit

-
0
+

Reaguji pouze na křesťanství, toliko odkazem na jednu útlou knihu Giovanniho Realeho - Kulturní a duchovní kořeny Evropy - Za obrození evropského člověka http://www.cdk.cz/knihy/188/kulturni-a-duchovni-koreny-evropy/ Jinak "argumentovat&q uot;asi nemá smysl, není zde na to prostor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No nerikam nic zasadne jineho, tim spise si myslim, ze byste nemela tenhle blud sirit:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den vespolek,
pane Čablo s tím "blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské", to je ještě složitější. Původní text je v aramejštině a byl celá tisíciletí překládán špatně. Správný překlad je "Blahoslavení chudí SKRZEducha, neboť..."
Tedy, blahoslavení jsou ti, kteří se KVŮLI duchu, kvůli DUCHOVNÍMU ÚSILÍ zřeknou pozemských statků.
V tomto správném smyslu je však citát zcela neznám; proto jsem použila běžný obecně přijatý význam citátu.

Pane Müllere, moje srdce pláče: Vy jste si me pravděpodobně spletl s kolegyní JUDr. KLárou Slámovou, advokátkou, která je skutečně blondýna!! (Míru její odbarvenosti jsem nezkoumala, i když jsme ve velmi dobrých vztazích). Já jsem skutečně bruneta (velící blondýnám :-) )
Ale nic si z toho nedělejte: patent na naši záměnu mají Lidové noviny, které nám celkem pravidelně prohazují už i fotky a nedávno nám začaly i soudy přehazovat klienty, takže v tom nejste sám :-)
Jinak díky za podporu mého názoru.-...

Nahlásit

-
0
+

Rad bych upozornil autorku, zefrazi "chudi v duchu" v Bibli neoznacuje blazny (chudi na duchu), ale jedince skromne (chudi v duchu). To az zase dojde na citaty a "znalost Bible".
K samotne podstate: nejaka kooperace v Evrope vzdycky byla a velice pravdepodobne i bude, o tom neni sporu. Akorat me pri vsech tech jmenech "predchudcu&quo t;EU zarazi, jak malo je na zretel brana jejich podstata a to, jak skoncily.

Nahlásit

-
0
+

ano jsem opravdu v šoku, že politici a vládci mluvili o sjednocené Evropě...
co by to bylo za politika, aby nechtěl více moci a více oveček.
takových politiku na světě bych nevyjmenoval ani pět...
to, že vlajka EU má něco s křesťanstvím je pro mě o důvod více proč EU nesnášet.
křesťanství a myšlenka spravedlivého boha je hodně roztomilá představa, ale to co s ní udělala církev je něco podobného co udělaly orgány EU s liberální myšlenkou EU o, které mluvili Adenauer, schuman a gasperi.
A můžu se zeptat kolik má slov Lisabonská smlouva? stačilo by mě ta část ve, které je shrnuto těch 4 000 let.
co vím desatero má asi 200 slov tak jak tady někdo už psal...
vyhlášení americké nezávislosti taky nějak 200 slov a směrnice o dovozu kakaa do EU 4 000 slov...
fakt by mě zajímalo jak Norsko, nebo švýcarsko je schopno fungovat bez EU...
strašný článek

Ps: to je výborný napsat si něco o mezním užiku a pak to zagregovat srovnat to chce hodně odvahy, když o odstavec výš domýšlivě cituji z bible nevědomost.

Nahlásit

-
0
+

EU se rozpadne dříve nebo později jako všechny velké říše tvořené nesourodými součástmi.
Lze si jen přát, aby to bylo dříve a bez války.

Nahlásit

-
0
+

Hluboká znalost bible a dalších zdrojů mne u autorky nejprve zarazila, ale po zamyšlení se jevila samozřejmou. Vždyť kdo by měl být po filozofech nejsečtělejší než-li právník, že :-)
Ano, tento pohled na Evropskou unii je mnohem realističtější než temné hučení prezidenta o ještě temnější budoucnosti.
Evropa není nějaký samostatný kontinent, alemalý poloostrov na asijském kontinentě, s uměle vytvořenými hranicemi. A je naivní, si myslet, že téměř 50 malých rozdrobených států bude hrát stejnou roli ve světě jako v posledních 500 letech. Sjednocování Evropy je nutná cesta do klidnější budoucnosti, to je nutnost, o které nemůžeme příliš debatovat, ale můžeme vášnivě diskutovat o tom, jak toto sjednocování má probíhat, co se má sjednocovat, jak budou vypadat instituce, co bude společné, co bude individuální. Sjednocování nabralo za posledních 20 let příliš rychlé tempo, nyní je nutný malý oddech, konsolidace (a někde i řádné překopání dosaženého).
Osobně je mi jedno zda mi vládne český politik v Praze, nebo bruselský úředník. Oba občas zplodí nesmysl, ale většina úředníků netrpí komplexem gigantnosti jako čeští politici, takže lze očekávat o něco lepší výsledky práce.

Jen je mi divné, že paní Samková zaměstnává blondýny, když se deset let domnívám, že je od genů bruneta a na blondýnu se přebarvuje. Ale to je jedno - píše hezky.

Nahlásit

-
0
+