Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Štve vás zvyšování daní? Kouzelný letáček to spraví

7. 10. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane Kašpárku Nechcete přetvořit Vaši vcelku pochopitelnou frustraci v něco pozitivního (viz kauza ŽijBrno)? Třeba místo pasivního "Jsem upřímně zvědavý, co přesně se v nich bude psát." založit na FB skupinu "Co byste jakopremiér napsal svým občanům?". Já bych třeba napsal:

"CHCETE NĚCO ZMĚNIT? ZAČNĚTE U SEBE."

Nechal bych si to nastříkat na tričko a nosil to systematicky na všechny tiskové konference místo saka. Náklady: 7 triček á 200 Kč = 1.400 Kč mínus ušetřené peníze za obleky. Když bych měl štěstí, média by se toho chytila jako "Klausova pera" a dostal bych se s tím i do Blesku. Vyzval bych pak občany, aby mi psali, co si mám napsat na další trika. S velkou pravděpodobností bych získal super návrhy, které nevymyslí ani kreativci za statisíce na hodinu. Navíc bych tím všechny zatáhl do dění. Což se jaksi hodí, problémy nejsou vlády, ale všech. Závěrem kampaně bych sérii zpocených nevypraných trik nechal vydražit v Sotheby jako umělecký artefakt "Nečasova trika" a výtěžek bych věnoval na umořování úroků státního dluhu.

Co napadá pozitivního Vás?

P.S. A teď mě omluvte, odcházím na http://www.shirtinator.cz , musím zítra poslat nějaký balíček do Strakovky :-).

Nahlásit

-
0
+

No, ono to až tak k smíchu není. Tato vláda zjistila, to co ty před ní asi nikdy, že i politika je obchod a různé změny, opatření, zákony či reformy jsou vlastně zbožím. Tudíž, chce-li je dobře "prodat", tak je musí umět i nabídnout, včetně propagace a reklamy.
Ovšem pokud myslí, že vše vyřeší nějaký letáček, tak jsou dost naivní.
Souhlas s panem Peškem. V Česku ještě nikdy nevládla skutečná pravicová strana. Ten, kdo za ni považuje TOP09, či dokonce ODS, tak je velmi naivní .... ;-)

Nahlásit

-
0
+

Chachachachááá! Ehhh... uhhh.. uhhh... Chmmm...
Smích přechází, když si uvědomíte, že podobným způsobem funguje v Česku všechno. Žádný rozhled, ohleduplnost k okolí, vcítění se do potřeb vašeho okolí.
Semafory pro chodce mají sice tlačítka, ale po jejich stisknutí stejně musíte čekat, až projedou ty dvě auta během 2 minut.
Řidiči kamiónů přece nebudou zpomalovat, když míjí po úzkém chodníčku matku s kočárkem, protože přece jsou na cestě a nikde v zákoně taková povinnost není.
Datové schránky přece umožňují poslat dokument, tak proč optimalizovat uživatelské rozhraní formulářů?
Mýto je přece spočítáno po projetí vozidla, tak proč by se mělo něco v systému zlepšovat?

Lidi v Česku mají kouzelnou formulku na každý problém: Když se ti to nelíbí, zařiď si to sám. A politici jsou velice dobře reprezentativním vzorkem české populace.

Nahlásit

-
0
+

"Loni jsem hloupě věřil slibu pravice..." Proč hloupě? Vždyť žádná pravicová strana se do vlády nedostala.

Nahlásit

-
0
+