Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Český poplatkový absurdistán

25. 2. 2010
39 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pletete se, i na mKontu býval úrok, a to poměrně hezkých 0,3 %, viz http://www.mbank.cz/pruvodce/urokovy_listek/urokovy-listek-2009-4.pdf

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepletu-li se, na mKontu nikdy úroky připisovány nebyly. Nepletete si náhodou mKonto se spořicím účtem eMax?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den.Ale mBanka nevyplácí úroky ani na mKontech, které byly založeny kdysi dávno a poměrně dlouho na nich byl slušný úrok připisován. Takže určitš se nejedná o kota, kde je ve smlouvě výslovné zrušení úroků.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, podívejte se na § 714 Obchodního zákoníku, odstavec 1: Nestanoví-li smlouva o běžném účtu něco jiného, platí banka majiteli účtu ze zůstatku peněžních prostředků na účtu úroky.Můžete tedy ve smlouvě mít úroky vyloučené, většina bank to ale nemá a řeší to tím, že poskytuje úroky nejmenší možné, jednou totiž třeba nastane doba, kdy bude chtít vyplácet víc a vyloučením ve smlouvě by to nešlo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jaký bankovní poplatek mi pije krev? Teď už žádný - přešel jsem k mBank a jediný poplatek, který jsem 1x zaplatil byl za změnu PIN kódu. Doufám, že mBank ještě nějakou dobu vydrží a že běžné služby budou i nadále bez poplatku..Dříve jsem měl účet v ČSOB a nejvíce mi vadil poplatek za příchozí platbu (bylo to tuším 6 Kč). Téměř deset let jsem této bance dával měsíčně za poplatky 100-150 Kč a když jsem odcházel, ani se mi nezeptali proč odcházím, natož aby mi nabídli výhodnější služby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Poplatky?, ale ano. Jenze ne v ceskych pobockach bank vedenych soudruhy. Kdy uz pri vstupu se na Vas skarede diva alkoholik na hranici bezdomovectvi s napisem SECURITY a nadrazene chovani dalsich zamestnancu u prepazek. Doporucuji navstevu Credit swissu na Parade Platzu v ZH. Pri vstupu Vas vitaji jako zakaznika, ktery jim sveruje penize!

Nahlásit

-
0
+

Hlasoval bych s panem Prouzou pro poplatek za připsání úroku. Zajímavé je, že víc jak polovina dotázaných vlastně vůbec neodpověděla.Jo a lituji manželku/přítelkyni pana Michla. Má holka smůlu když "...mé srdce patří bance...". Myslím že s loajalitou k zaměstnavateli by se to v RB nemělo tak okatě přehánět;-)

Nahlásit

-
0
+

Překvapuje mě informace, že na účtu musí být ze zákona úrok. Na mKontu u mBank žádný úrok není, takže buď se Tomáš Prouza mílí, anebo se mBank dopouští protiprávního jednání a je skoro neuvěřitelné, že už jí to tak dlouho prochází. Anebo třetí možnost je, že na organizační složku polské banky to "ze zákona" neplatí?Mě donedávna pil krev poplatek u Raiffeisen za odeslání emailu při změně stavu na účtu, ten už naštěstí zrušili, dál poplatek za "generování&quo t;elektronického výpisu, který se ani nikam neposílal, jen se v internetovém bankovnictví objevil odkaz na výpis transakcí za konkrétní měsíc. Nevím jestli tam tento poplatek pořád ještě je, protože tuto automaticky aktivovanou "službu" jsem rychle zrušil a už o ní nechci nikdy slyšet, ani kdyby už byla zadarmo.

Nahlásit

-
0
+

Žádný. Vybírám si instituce, které poplatky neúčtují nebo jejich struktura je taková, že se jim snadno vyhnu.

Nahlásit

-
0
+
2/2