Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Žádný strachy, chce to prostě další prachy!

29. 3. 2010
39 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mohol by ste uviesť, kolkopercentna inflacia bola v uvedených prípadoch ? Inflacia dolara za 100 rokov je cca 5000%.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Inflace existovala i pri komoditni mene. Staci se podivat na Spanelsko, Cinu, Turecko atd.. (stoleti si laskavy ctenar historie doplni sam).Souhlasim s p. Havlem co se tyce "zadoucnosti&qu ot;urokovych sazeb, nicmene nevinil bych z toho jenom CB. Velkou cast viny nese danovy system ktery je nastaven k tomu, aby se firmy financovali dluhem spise nez equity kapitalem (dividendy si z dani neodepisete, uroky ano).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Copak tahle goebbelsovština, to děti pustí jedním uchem dovnitř a druhým ven.Zato EU se podařílo stotisíckrát opakovanou lží vytvořit dojem, že z EU dostáváme jakési dotace a podpory, přitom z Česka plyne do EU víc než nazpět při šíleném objemu byrokratických operací. Co kdybychom si to rozdělovali sami, bez té armády úředníků?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, opravdu máte pravdu. V textu bylo na jednom místě chybně uvedeno ECB místo ČNB. Chybu jsem opravil. Snad už je to všude správně :) Jinak díky za kvalitní odpovědi. Více takových. Hezký večer

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky :-).Pro upřesnění: pracoval jsem asi rok a půl v ČNB (nikoliv ECB). Budu rád, když si přčtete mé práce z té doby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

... alebo aspoň všetci, ktorých platia centrálne banky, viď"Priceless: How The Federal Reserve Bought The Economics Profession" http://www.huffingtonpost.com/2009/09/07/priceless-how-the-federal_n_278805.html

Nahlásit

-
0
+

To video je opravdu něco neskutečného. Už jenom základní tvrzení že cenová stabilita rovná se růst menší než 2 procenta. To je manipulace nehrubšího zrna. Sama ECB emituje víc, než je růst HDP. To video je děsivá lež. Lžou úplně stejně jako všechny centrální banky.

Nahlásit

-
0
+

do 3:30 se mě to líbilo

Nahlásit

-
0
+

ECB robí iba to, čo už dlhodobo robia skoro všetci ekonomovia "hlavneho ekonomickeho prúdu" . Klame. Klame tak, ako klamu aj niektorí nositelia "nobelovej" ;ceny. Vďaka panu Havlovi za jeho slová. Bolo by však zaujimavé, aké nazory vyslovoval, keď ešte nebol "bývalý" pracovník ECB.Menu krytú zlatom odmietajú (až na "rakúskych" ;ekonomov) skoro všetci ekonomovia. A pritom by práve zlatom krytá mena zabranila nielen inflacii, ale všetkým finančným globalnym krízam.

Nahlásit

-
0
+
2/2