Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Když se černá labuť rozhodne ničit

7. 1. 2010
 13 779
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

teprv se prokousavam pres knihu ( mam je ve slovinstine) ale uz muzu rict ze je uzasna, doufam ze bude dostupni i pro ceske pratele :)

Nahlásit

-
0
+

Malý dovětek: normálním rozdělením je myšlena Gaussova křivka

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tady to je:Nemá cenu se snažit bojovat s prognostiky, akciovými analytiky a sociology. Jedině, že byste si z nich chtěl utahovat..Pokud uslyšíte "prominentního& quot;ekonoma používat slova rovnováha nebo normální rozdělení, nediskutujte s ním. Prostě ho ignorujte..Čím větší je význam Černé labutě, tím těžší je jí předpovědět

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokusím se:"Neztrácejte čas bojováním s lidmi co předpovídají počasí, akciovými analytiky a lidmi ze sociálních věd, s výjimkou toho, když si z nich budete utahovat"" Kdyžuslyšíte "prominentního& quot;ekonoma používat slovo equilibrium (rovnováha) nebo normální přerozdělení, nehádejte se ním, prostě ho ignorujte."&quo t;Čímvětší je role Černé Labutě, tím težší pro nás bude ji předvídat"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebyl by mozny preklad pro neanglictinare? Prekladat to slovo od slova ve slovniku by asi nedavalo spravny smysl. Dekuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kniha se mi moc líbila, z celé knihy bych vypíchl 3 věty:."Do not waste your time trying to fight forecasters, stock analysts and social scientists, except to play pranks on them"."If you hear a "prominent" ;economist using the word equilibrium, or normal distribution, do not argue with him, just ignore him"."The larger the role of the Black Swan, the harder it will be for us to predict"

Nahlásit

-
0
+