Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Datamining: odběr sociální krve

6. 12. 2010
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

ugg boots haveugg

Nahlásit

-
0
+

Taky se toho obavam. Takovy clovek, co je odmala na FB je dukladne prolustrovan. Nefungovaly za minuleho rezimu stejne kadrove posudky? Bohuzel jsem mladsi rocnik, tak to nepamatuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nekolik let zpatky jsem poslouchal cizi rozhovor, je to neslusne, ale zajimave, a bavily se dve pani. Jedna hledala praci a vysvetlovala te druhe, ze pry po ni v nejake firme chteli email, aby ji mohli poslat nejake informace ohledne pozice. A ta pani email nemela a nechtela a ty informace chtela vytistene, coz slecna na HR nemohla pochopit a taky nechtela udelat. Takze bych se vubec nedivil, kdyby se takove Jobs.cz presunuly na Facebook nebo jinou socialni sit a o praci byste se museli hlasit tam. Kdo nema alespon 1200 pratel, nema sanci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímavý, já si vždycky raději představoval, že umřu v sedmadvaceti jako Jim Morrisson,Jimmy Hendrix, Janis Joplin a Kurt Cobain. To už nestíhám.Pak jsem přemýšlel, že nás na důchod uzemní nějaká nová technologie, ekvivalent počítačů.. Nějaký čtení myšlenek namíchaný s virtuální realitou, kde se můj computerizovanej mozek zamotá do sítě, všichni kolem se usmějou a ze mě se stane věčně zahořklej důchodce.No ale sociální sítě jsou asi realitě mnohem blíž.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Průkazná ta data jsou nebo brzy budou, to ano.Horší je to s dobrovolností vkládání dat na FB a sociální sítě obecně. Pro generaci Y jde o běžný komunikační prostředek, který používá od osmi nebo deseti nebo dvanácti let.. Je normální mít účet na FB a žít na něm, tj. dělat tam věci, za které se o pár let později budete stydět. Nemít účet na FB znamená dobrovolně se vyřadit ze společnosti.Zatím lze při dodržení určitých pravidel kontrolovat, kdo vaše data vidí. Ale trend směřuje k otevírání profilů a imho je jen otázka času, kdy budou veřejné všechny (FB víc potřebuje peníze než těch pár milionů lidí, které tenhle krok pohorší a smažou si profil, což navíc není tak úplně smazání).Většině generace Y vůbec nevadí, že jejich soukromí je veřejné. Takže otevření profilů se ani moc bránit nebudou.Otázka je, jestli je proč se tomu bránit. Jestli není naše pojetí soukromí opravdu zbytečně úzkostlivé..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Uz dlouho si rikam, co bude moji barierou k ziskani lepsi prace, az budu stary. Tak jako dnesni lide, kteri byli dobri v oboru, ale s prichodem pocitacu se stali nepouzitelnymi, nebot se s nimi nenaucili pracovat. Rikam si, budou to socialni site? Prijdete na pohovor a oni zjisti, ze nemate dostatecne stary profil na Facebooku - tedy od detstvi, takze nemuzou vedet, koho si berou do firmy a radeji daji prednost nekomu, koho maji precteneho od jeho 10 let?

Nahlásit

-
0
+

Pokud někdo navštěvuje cukrovkářské stránky, nemusí na testy krve? Ušetřit takto náklady je myslím chvályhodné. Mudrovat o tom, jestli je to průkazné, nechte na pojišťovně, ta si to určitě ohlídá. V obecné rovině: Kdo si nechá potetovat obličej nebo nafotí akty, nemůže se divit, že ho to zkrátí o některé možnosti, třeba být v kroji v kalendáři KDU-ČSL. Potíž je v tom, že některé kroky lze odrolovat zpátky, třeba nastřelený kroužek do nosu, jiné se ale s člověkem potáhnou i do doby, kdy mu to bude silně překážet. Jenže kdo ho k čemu nutil? Prostě - nesváděl bych to na internet, každý svého štěstí strojvůdcem...

Nahlásit

-
0
+

polozena otazka je nesmysl : na socialnich sitich je jen to co tam kdo dobrovolne da. a kdo tam neco dava, je idiot.

Nahlásit

-
0
+