Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Řecko v plamenech

10. 2. 2010
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nechtěl jsem ani tak prosadit žádný ze zmíněných virtuálních a praděpodobných názorů, jako spíše nastínit pocit možné defenestrace nasraným lidem "napříč politickým spektrem".Opět jen připomenu, že předseda Parlamentu ČR v této situaci řeší sankce za "záškoláctví&qu ot;poslanců. Realita řeckých ulic by mohla seřadit priority opět do správné hierarchie.Ale uznávám, že služební cesta je atraktivnější na Nový Zéland či do jiných exotických zemí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mělo by to tento výsledek:ODS: Takhle to dopadne, když je vláda rozhazovačná, přitáhněme ještě víc šrouby!ČSSD: Takhle to dopadne, když se lidem upírá co jim patří. Přidejme na štědrosti!KDU: Vida, ono to EU nakonec zatáhne. Takže žádná starost.... Který z těch názorů jste chtěl prosadit?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mimochodem, okamžitě bych naordinoval služební cestu parlamentním výborům a funkcionářům všech politických stran cca na týden do řeckých ulic.Kdo je pro ?

Nahlásit

-
0
+

Já bych případ Řecko zasadil do obecného kontextu, protože obdobných případů ekonomicko-sociální disharmonie v různé podobě bude, v rámci EU, přibývat.Politici vytvořili formální slupku sjednocující se Evropy a to bez ohledu na všeobecnou, ale reálně existující disharmonii národních a státních základů, ze kterých se nová EU vytváří. Tato disharmonie bude vytvářet větší či menší, ale trvale opakující se pnutí, které ona politická slupka nebude schopna dlouhodobě vydržet.Ten projekt EU vychází z přání politiků, nikoli přirozených společných zájmů, zvyklostí a tradic národů a států Evropy. Proto je a bude nestabilní, podobně jako by bylo dnes např. Československo, pokud by existovalo.Všimněte si např., že Sarkozy a Merkelová již pro EU vytáhli nový termín: "Ekonomická vláda EU". Ano, má-li EU efektivně fungovat, pak takový krok je systémově logický. Jen je postaven systémově nelogicky na vratkých základech.

Nahlásit

-
0
+

Jen doufám, že ta pomoc bude navázána na konkrétní kroky a reformy řecké vlády. Jinak hrozí - vzhledem k militantnosti řeckých odborů, že budou všechny reformy zameteny pod stůl.

Nahlásit

-
0
+