Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Když globalizace, tak důkladná!

8. 3. 2010
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pro mě globalizace začíná objevením Ameriky. A tenkrát jsme tuším směnili tuberu za syfilidu .)Globalizace je zrychlení a zmnožení transferů. Tedy i větší pohyb bacilů a virů v nás, těch, které vozíme v sobě, těch, které někam posíláme se svými produkty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

asi souhlasím, že smrtelné choroby se rozšiřují po světě díky globalizaci, ale na druhou stranu se mnoho smrtelných chorob díky globalizaci staly běžnými chorobami. díký lékům a zvyšení bohatství , které globalizace sebou nese tak obyvatelemají k dispozici lepší zdravotní péči

Nahlásit

-
0
+

:-D Jestli mi někdo chce nakukat, že je to globalizace, kdo nám tu šíří nemoci po kontinentech je buď blázen nebo špatný ftipálek. Globalizace je pouhé zrychlení transferů a jejich rostoucí unifikace spolu s dopady lokálně-světové diferenciace, což tu ovšem bylo už ve středověku, neřku-li v v době, kdy člověk objevil kolo a byl schopen se přesouvatjinak než po vlastních... (a tudíž rychleji). Morové rány, chřipky, tuberkulóza aj.nemoci jsou limitovány pouze možnostmi transportu v těle hostitele, ať už žije v globalizovaném světě nebo ne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nikde v článku jsem nenašel obhajobu globalizace vůči tvrzení o rozšiřování smrtelných chorob zmiňovanou v úvodu. Proč asi? :-)

Nahlásit

-
0
+