Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Rath, Topolánek, Obama a bludy o Velké krizi

1. 4. 2009
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kladu si jen otázku, zda Obama bude chtít dostát své image, se kterou získal podporu "prostých" voličů nebo zda půjde na ruku drancování daní, zejména navíc ve stylu H.Paulsona (a T.Geithnera). Např. viz Geithner plan II., končící s toxickými aktivy v rukou FEDu, aniž by za to zaplatili akcionáři, případně jak dlouho mu to vydrží.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podle mě to Ron Paul vzdal. Vidí do toho opravdu hodně a neměl zapotřebí do toho lézt a nechat si to spadnout celé na hlavu a vyžrat ty největší "s..". Počká si 4 roky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co by s tím Obama dělal? Myslíte, že by Obamu zvolili jako prezidenta, kdyby kritizoval balíčky a různé pomoci bankám? (negativně vůči balíčkům se staví většina Američanů) Naopak.. Obama stvořil ještě další a opil Američany rohlíkem, když jim řekl, že budou věnovány pro obnovitelné zdroje v oblasti energetiky. V tomto balíčku je však těmto plánům věnována menší část peněz a jsou tam různé nesmysly..Netřeba připomínat, že největší šance stát se prezidentem měl Ron Paul (podle všech internetových průzkumů a prvních televizních debat, kterých se zúčastnil. Později nebyl na další připuštěn..) Zkrátka moc kritizoval a mediálním magnátům a vlastníkům bank se to přirozeně nelíbilo..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

David je hezký příklad "renesančního člověka". Plete se do věcí o kterých nemá ponětí a doplňuje to přisprostlou povrchní rétorikou. Je to jako, kdyby osoba s ekonomickým vzdělaní poučoval lékaře jak má být veden zákrok.. Ti lékaři, právníci a Urbanovci v politice nás jednou zničí..

Nahlásit

-
0
+

Bludy netřeba se zabývati.Na české scéně jde o pouhou sprostou rvačku a klidně by trvalým a překlenovacím předmětem sporu mohla být barva fasády úřadu vlády a event. "dohoda" na tom, že každá stěna bude jiné barvy, s místy zelenými pruhy nebo červenými kruhy.Výsledný efekt by byl stejný jako když předmětem přetlačované je téma krize 30 let v USA.Za pozornost však stojí situace v USA, např. doutnající aféra s transferem peněz na ose: poplatníci - vláda (Paulson) - AIG - Goldman Sachs (opět Paulson) a jiní. To jsou jiné objemy než špetka bonusů pro manažery. Co s tím bude Obama dělat, má-li v zádech Geithnera, souputníka Paulsona ?A jestli Obama bude muset v rámci pudu sebezáchovy zavřít kohouty, pak se opět máme na co těšit.

Nahlásit

-
0
+

nuz, ale problem moze byt aj v tom, ze v 30. rokoch boli USA hlavny veritel sveta a teraz su hlavny dlznik.Naozaj podla Vas je jedinym riesenim zvacsovanie dlhov, ktore uz takto su dost vysoke??Pretoze ak je zdrojom problemov velky pocet podnikov, ktore boli za pozicane peniaze postavene na to, aby produkovali tovar pre tych, ktori nan nemaju, tak nemam pocit, ze tym, ze tym ludom na chvilu dam peniaze (pozicane) sa nieco vyriesi....raz sa predsa takyto domcek z karat musi zosypat.

Nahlásit

-
0
+