Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Drzost bank nezná mezí

5. 10. 2009
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

hypoteky jsou zlo. tvrzeni ze hypoteky pomahaji bydleni je nsmysl. hypoteky bydleni nici, rujnuji uplne nesmyslne celozivontne rozpocty rodin. bez nich by bylo lip, mozna by se nestavalo tolik ale o hodne levneji, za penize ktere skutecne lidi maji. 40% hypoteka navrhovana EU je naproto rozumnya a nutna vec, skoro bych rekl minimum aby byty, domy, kupovali lide za realne penize , ne za nehorazne dluhy.

Nahlásit

-
0
+

Osobne bych to taky tak videl. Nizsi ceny, mensi moznost spekulaci. Ovsem bylo by se treba smirit s tim, ze bysme treba 10 let vydelavali jen na byt. A je otazka zda by clovek po zaplaceni najmu vubec byl schopen neco smysluplneho usetrit. Navic si predstavte treba ve 20 zacit vydelavat a teprve ve 30 mit moznost koupit byt a zalozit rodinu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zcela s Vámi souhlasím. Letošní rok snad většinu lidí vyléčil - ukázal že cena nemovitosti může velmi snadno klesat, může klesat i mzda státních zaměstnanců, mohou se zvyšovat daně a snižovat různé dávky (mateřská, OČR,...)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

mne je vpodstate jedno aku formu vlastnictva by mali mat banky. Len pokial su sukromne, tak ich cielom je mat co najvacsi zisk. A prave tento problem sposobuje nase "prirodzene&quo t;krizy. Lobovanie za zakony, ktore im umoznia max. zisk, vytvarat uverove bubliny, inflacia, obrovske trhy s derivatmi ktore ked maju problemi tak sme tam kde sme. To vsetko len v mene zisku.Preto sa pytam kam nas sucasny system dvojstupnoveho bankoveho sektora doviedol ? Odpoved je snad jasna. Inflacia, krizy a rastuce dlhy. Este stale je fajn ze banky sa zenu za ziskom ???

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

soukromé banky jsou součástí reálné ekonomiky,už z podstaty věci-kdyby nebyly tak neexistujou!!je to jako kdyby ste si koupil auto bez páčky ovládání blinkrů,autu viditelně nic chybět nebude ale v reálném provozu je téměř nemožné jezdit dlouhodobě bez nehod...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jestlipak by nakonec nebylo lepsi, kdyby hypoteky vubec neexistovaly? Proste by se bydlelo v najmu, dokud by se neusetrilo. Byty by staly o rad mene (alespon tam, kde se ceny beznych bytu pohybuji v sedmimistnych cifrach) a trh by se nedeformoval kupovanim nemovitosti za penize, ktere nemame.Je to uplny ekonomicky nesmysl? Mozna by nikdo nestavel...

Nahlásit

-
0
+

Přestože to snad nebylo autorovým primárním záměrem, popisuje ve svém člnku vcelku věrně rezidua, přetrvávající na českém trhu z dob, kdy se přes něj převalila vlna "hypotečního šílenství".Popsané praktiky prodejců hypoték by se totiž na trhu jen těžko ujaly, nebýt bezhlavého přesvědčení nemalé části společnosti, že to jediné skutečné, plnohodnotné a pravé bydlení je bydlení vlastnické, že ceny nemovitostí nemohou dělat nic jiného, než strmě stoupat, a že splátka hypotéky bude za pár let jen nevýznamným dílem rozpočtu domácnosti.Dodnes, když slýchávám lidi hovořit o plánech na hypotéku, bývá přečasto řeč jen o jediné věci: jak vysokou sumu je jim banka ochotna půjčit. Ani slovo o tom, jak se může vyvíjet jejich schopnost splácet, jak může kolísat cena jejich nemovitosti... Stále jen obehraná písnička o tom, že nebudou "cpát peníze do cizího" a - leckdy poněkud absurdní - starost o to aby "v důchodu nešli na ulici".Snad by se dalo říci, že náš realitní trh potřebuje pročistit: od přemrštěných cen nemovitostí, od nesolidních prodejců - ale také od naivity kupujících. Čím dříve se tohle všechno stane, tím lépe pro nás pro všechny.

Nahlásit

-
0
+

Jen mne napadá, zda byste takovou hypotéku od banky nakonec dostal. Prodejce Vás sice pěkně lákal, ale ... Já bych byl se soudem o neopatrnosti (našich) bank možná opatrnější.

Nahlásit

-
0
+

Pekny clanok. Len vyjadruje podstatu bankoveho systemu a to zarobit za kazdu cenu. Aky vyznam maju sukromne banky, ktore honbou za ziskom deformuju realnu ekonomiku ? Aky prinos ma sukromne bankovnictvo ? samozrejme okrem toho ze sa bankari nabalia na urokoch z poskytnutych uverov ?Je tu vela vzdelanych ludi, tak by som velmi rad vedel ake vyhody ma sukromne bankovnictvo pre bezneho obcana ? Co tak statna banka a zisk z uroku vracany ludom cez verene vydavky. Komunisticka myslienka ? nemylsim...

Nahlásit

-
0
+