Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Grusser

Jan Grusser
Kontaktujte autora
Po absolvování provozně ekonomické fakulty ČZU v Praze působil dva roky v pojišťovny Gerling, která měla sídlo v německém Kolíně nad Rýnem. Po návratu do Čech a několika pracovních zastávkách v pojišťovnickém sektoru se v roce 2005 dal na dráhu korporátního bankéře, a to až do roku 2022, kdy ho zlákala nabídka Akcenty stát se obchodníkem nového projektu Zalep.to. Podílel se tak už i na jeho uvedení na slovenský trh.
Úroky na spořicích účtech klesají. Je čas na změnu?Miliardy v pohybu

Úroky na spořicích účtech klesají. Je čas na změnu?

Na sklonku minulého roku snížila Česká národní banka (ČNB) základní úrokovou sazbu a v tomto trendu bude zřejmě pokračovat. Na to bryskně reagují banky a snižují úroky na termínovaných vkladech a spořicích účtech, které dosud nesly celkem zajímavé zhodnocení. A nepřeje jim ani aktuální vývoj inflace. Kam teď s volnými penězi?

24. 1. 2024
Vysoké úroky: Komu škodí a kdo na nich vydělává?

Vysoké úroky: Komu škodí a kdo na nich vydělává?

Bankovní rada ČNB na svém listopadovém zasedání ponechala základní úrokovou míru na úrovni sedmi procent. Proces postupného zlevňování peněz v ekonomice se tudíž oddálil a je velkou neznámou, jestli letos vůbec začne. Bankovní rada se totiž do konce kalendářního roku sejde už jen jednou.

1. 12. 2023
Co dělat, když vaši partneři nespěchají s uhrazením fakturBrandVoice

Co dělat, když vaši partneři nespěchají s uhrazením faktur

Tuzemské firmy čelí mnoha překážkám či nepříjemnostem. Vedle drahých vstupů, vysokých cen energií a tlaku na růst mezd to je i skutečnost, že jim jejich partneři pozdě platí faktury. Pro malé a některé střední firmy to ve výsledku může být hodně velký problém. Jak z něj ven?

24. 3. 2023