Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Filip Mezera

Filip Mezera
Kontaktujte autora

Vystudoval systémové inženýrství a informatiku a historicko-literární
studia, oboje na Univerzitě Pardubice. Dnes poradce společnosti Partners. Zajímá se o ekonomii, rozhodování s využitím metod výpočetní inteligence, teorii informace a literaturu.

Nejčtivější kniha o inflaci
 14 775

Nejčtivější kniha o inflaci

Člověk otupí. Když je špatných zpráv moc, přestane jim věnovat pozornost, když je příliš často varován, rezignuje. Pak funguje jediné: změnit žánr!

16. 1. 2013
S Dobešem v mlze

S Dobešem v mlze

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník. Ve dne je docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí hrkne, ve vrbě lupne a teprve potom se objeví JUDr. Rákosníček, PhD.

23. 11. 2011
Kam kráčíte, odbory?

Kam kráčíte, odbory?

Podle několika žhavých rudých teček jsem poznal, že jsem přijel na fotbal předčasně. Spoluhráči ještě kouřili před tělocvičnou. Občas někdo zachramlal a odplivl si. Párkrát bylo slyšet slovo „vole“. Přišel jsem blíž a pozdravil je. Odpověděli a povídali si dál. Přemýšlel jsem o dvou článcích z Economistu. Za chvíli mi to nedalo a zeptal jsem se: „Hele, kluci, je někdo z vás v odborech?“ Ztichli a nechápavě na mě hleděli. Jelikož jsou už na mé zákeřné otázky zvyklí, nakonec přeci jen odpověděli. Nejsou. Asi jsem si vybral špatný vzorek respondentů.

19. 1. 2011
Kdo maže, ten jede!

Kdo maže, ten jede!

Vážený čtenář nechť promine, ale i já jsem se rozhodl přispět svým dílem vysoké literatuře a zplodit dílo aktuální a zároveň nadčasové, hluboké i triviální, jak je v postmoderní literatuře zvykem. Vybral jsem si téma korupce.

7. 1. 2011