Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Monetární dirigismus: Globální loupež na obzoru?

15. 10. 2010
33 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Inflace je a bude vždy nežádoucí jev pro ekonomiku, ale prospěšný pro dlužníky. Lidé, kteří mají závazky budou z budoucího vývoje inflace těžit a ti, kteří mají přebytečné peníze na BÚ s úrokovou sazbou kolem 0,3% by se měli co nejdříve rozhodnout o přesunu úspor do aktiv či komodit, u kterých inflační znehodnocení lze lépe eliminovat. Otázkou zůstavá, jak velkou inflaci a v jakém horizontu lze očekávat...Čím více se budou vlády zemí míchat do emisní činnosti centrálních bank, tím méně se dlužníci budou snažit splatit své závazky...nebo ne?

Nahlásit

-
0
+

„velká celosvětová loupež“S tímto termínem naprosto souhlasím. Každá krize většinou slouží k tomu, aby bohatí byly ještě bohatší a chudí ještě chudší.

Nahlásit

-
0
+

Pán by si z ekonomie nemel delat srandu, ale srovnat si to dohromady a promluvit rozumne a po pravde.Pribývání miliard penez do obehu, jak je videt, nezpusobuje vubec zádnou inflaci, nebot ty pribylé miliardy zustanou asi v kasách nemocných bank.Nezdravé tisknutí penez zacíná v USA, pak se musí pridat i euro zona, Cína a Japonsko a tisknout miliardy také, aby jim neposilovaly meny, coz by skodilo vývozu. Dnes je euro priblizne za 1,40 dolaru a uz to zase zacíná skodit vývozu ze zemí euro zony. Tedy tisknutí eur a bankrot Recka tomu euru pomohly slábnout a zvýsit zdraví euro zony s vývozem. Také Cína a Japonsko musí násilím své meny zeslabovat, aby posílily hospodárství s vývozem. Také Svýcarsku a Norsku by pomohlo násilím oslabit jejich meny.A zadluzení státu není skodlivé, ale naopak strední zadluzení, snad asi 40% pri nízkých úrocích státu pomáhá a o nízké zadluzení jako asi v Lucembursku není vhodné usilovat.

Nahlásit

-
0
+
2/2