Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jak se vyhnout přeplácení pojištění u automobilu? Je to více a více jednodušší

PR článek
PR článek
1. 3. 2022

Počet automobilů na českých silnicích se zvyšuje. Stejně je to i s výší částky pojištění u auta. Řada vlastníků automobilu přijme navýšení pojistky na automobil jako nevyhnutelnou součást provozování. Je to ovšem potřeba? Jak získat přehledné srovnání pojištění vozidel?

Jak se vyhnout přeplácení pojištění u automobilu? Je to více a více jednodušší
Zdroj: Pixabay.com

Až 70 % osob platí za povinné ručení více, než by bylo za stejných podmínek potřeba. Vlastníků motorových vozidel je v České republice obrovská řada. V roce 2021 bylo dle statistických průzkumů půl auta na jednoho obyvatele. Data hovoří jasně: řidiči přeplácí vysoké částky nejen na ručení.

Vlastnit automobil je běžné, kontrolovat pojištění už ne

K tomu, aby byl člověk schopen dosáhnout na vlastní automobil, může vést hned několik cest. Jednou z nich je samozřejmě financování z vlastních zdrojů. Pro ty, kteří by chtěli využít finančních prostředků ze zápůjčky, může posloužit například spotřebitelský úvěr na auto

Stejně tak jako trh finančních produktů je i nabídka pojištění vozidel rozsáhlou škálou možností. Zákonnou povinností každého vlastníka automobilu je pojištění povinného ručení. Srovnání pojištění vozidel nabízí jak kontrolu pro ty, kteří již povinné ručení mají, tak i příležitost pro nové sjednání a výběr toho nejvýhodnějšího.

Nelze jednoduše specifikovat, jaká výše pojištění na vozidlo je ta optimální. Do ceny vstupuje hned několik parametrů, které cenu pojistky ovlivňují. Ty vychází z podstaty využití vozidla a jeho typu. Neopominutelnou částí jsou i osobní faktory řidiče, jako například jeho věk, místo bydliště, nebo doba bez nehod a škod.  

I nejlevnější nabídka pojištění je třeba přehodnotit

Cena není u pojištění vozidla úplnou rozhodující proměnnou. Vždy je potřeba zhodnotit, jaké služby a krytí pojistka slinuje. Balíčky od poskytovatelů jsou rozdílné a žadatel o pojištění by měl vycházet ze svých požadavků.

Pojistník potřebuje v záplavě nabídek provést zhodnocení nabídek a  pro cenovou představu nejen povinného ručení srovnání potřebných parametrů. Může si tak vybrat z nejlepších nabídek a zajistit ochranu před zdražováním, ale i před nedostatečným pojištěním v případě nastání škodné události. 

Příkladem, jak rychle a jednoduše porovnat aktuální nabídky pojištění vozidla, může být přehledová online tabulka pro povinné ručení. Poskytuje úsporu jak finanční, tak i časovou. Interaktivní online formulář funguje na principu poptávky po pojištění a následnému vyhledání možností na trhu poskytovatelů.

Kalkulačka povinného ručení pomůže osobě s vyhledáním aktuálních nabídek. Díky zadání SPZ do dotazníku kalkulačky je vozidlo automaticky identifikováno a osoba je tak ušetřena zdlouhavému dopisování údajů.

Zájemce nemusí mít strach, jelikož pojištění auta kalkulačka anonymně srovná a dohledá možnosti pro daného zájemce. Nic není sjednáno dříve, než by se samotný člověk rozhodl. Pojištění auta kalkulačka pouze přiblíží a nastíní možná řešení, která by byla na míru vhodná pro zadavatele. 

Nabídku lze konfigurovat dle předem ujasněných preferencí, avšak i v průběhu vyplňování chytré online kalkulačky povinného ručení může žadatel změnit názor a vyzkoušet jiné alternativy balíčků. Kontroluje si tak cenové rozmezí pojistné ochrany pro jeho vozidlo.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo