Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Články na téma: životní styl

Další články na téma životní styl najdete na Peníze.cz.

Vrcholový sport není pro lidi
 28 476

Vrcholový sport není pro lidi

Úzkostmi, depresemi nebo bulimií trpí i mužští sportovci, v některých disciplínách častěji než ženy. Proč nikdo nevaruje jejich rodiče?

Michal Kašpárek4. 5. 2018
Lovci talentu
 10 689

Lovci talentu

Martin Jahoda a Honza Březina pomohli vybrat ideální sport pro tři sta tisíc dětí. I díky nim mají poprvé v dějinách školáci z měst lepší kondici než jejich vrstevníci na venkově.

Martin Vlnas21. 4. 2018
Proč si to všechno nechají Pražáci líbit?
 39 716

Proč si to všechno nechají Pražáci líbit?

Kolapsy zpestřená stagnace Prahy je jedním z nejvíc fascinujících příběhů porevolučního Česka.

Michal Kašpárek16. 3. 2018
Michal Novák: Talent nikdy nezůstane dlouho skrytý
 8 951

Michal Novák: Talent nikdy nezůstane dlouho skrytý

Bandzone překonal jeho představy. Adresář kapely The.Switch za třináct let zbytněl v největší databázi českých a slovenských kapel, která na rozdíl od celosvětové sítě MySpace přežila. Neobešlo se to beze ztrát. I o nich mluví majitel Bandzone.cz Michal Majkláč Novák.

Jan Hamerský10. 3. 2018
Martin Kozák: Pálava ze sudu? Většinou podvod
 24 259

Martin Kozák: Pálava ze sudu? Většinou podvod

„Nejspíš si kupujete víno z Maďarska nebo Moldávie, ze kterého se na českých hranicích zázrakem stala Pálava. Celá tuzemská produkce Pálavy totiž dělá zhruba dvě cisterny,“ vysvětluje v rozhovoru Martin Kozák. Jeho firma Kupmeto se dovozu vína věnuje bezmála dvacet let.

Monika Veselíková, Martin Vlnas24. 2. 2018
Kupujte naši bezlepkovou vodu!
 5 912

Kupujte naši bezlepkovou vodu!

Posedlost studováním obalů potravin a palcové titulky o nebezpečnosti lepku, geneticky modifikovaných potravin nebo hormonů nás vedou k pěkně absurdním důsledkům.

Brandon McFadden22. 2. 2018
Takový balík nemůže ležet v šuplíku
 19 822

Takový balík nemůže ležet v šuplíku

Přes čtvrtstoletí budoval firmu. Jeho výrobky snídá padesát zemí světa. Teď podnik předává synovi. „Proč bych ho prodával? Nerad bych dopadl jako ti chlapi, co prodali pneumatikárnu, každý dostali patnáct miliard a teď investují do firem, které nemají pod kontrolou.“ Pan Emco – Zdeněk Jahoda.

Martin Vlnas13. 1. 2018
Pavel Turek: Tvář sportu určuje marketing už dávno
 10 049

Pavel Turek: Tvář sportu určuje marketing už dávno

„Sport musí přinášet silné zážitky. Nikdo se nechce dívat na fotbalový zápas, který skončí 0:0, nebo na nudný závod formule 1. Tomu musí pořadatelé předcházet, jinak přijdou o diváky i o peníze,“ říká komerční ředitel leteckých závodů Red Bull Air Race Pavel Turek.

Ondřej Tůma18. 11. 2017
Lidi si chtějí sáhnout
 9 872

Lidi si chtějí sáhnout

„V žádném byznysu nemá smysl jít proti nákupním zvyklostem zákazníků,“ vysvětluje zakladatel největšího českého e-shopu s módou Ladislav Trpák, proč Zoot.cz sází na hybridní model – kobinaci e-shopu s kamennými výdejnami zboží.

Ondřej Tůma4. 11. 2017
Šelma v čele jordánské pivní revoluce

Šelma v čele jordánské pivní revoluce

Převážně muslimské Jordánsko konzumaci alkoholu toleruje, nedá se ale říct, že by z ní bylo nadšené. Když chtěl Yazan Karadsheh otevřít první jordánský řemeslný pivovar, získat povolení a licence mu trvalo téměř tři roky a nakonec musel pomoct přítel „s kontakty ve vládě“.

Irena Menšíková31. 8. 2017
Na medaile na lahvích vína nedejte, vyrábí už si je v každé dědině
 20 864

Na medaile na lahvích vína nedejte, vyrábí už si je v každé dědině

Vtipy o tom, že je víno dobré, špatné a „pro Pražáky“, jí přijdou trapné. Mimochodem, podle mladé vinařky Dominiky Černohorské dnes lidi z Prahy vínu rozumějí často mnohem líp než lidi z Brna. Podle čeho se v lahvích vyznat? Na medaile na etiketě nehleďte, radí členka Unie enologů.

Kristýna Kašpárková15. 7. 2017
Příběh vinařky: Pražákům ne. Dám to tobě, ty se o to budeš starat
 33 512

Příběh vinařky: Pražákům ne. Dám to tobě, ty se o to budeš starat

Rozhodla se založit vinařství. V době, kdy noviny psaly, že hektar půdy na jihu Moravy stojí stejně jako na jihu Francie, to vypadá jako bláznovství. Jenže od touhy nalívat lidem z vlastní lahve Dominiku Černohorskou neodradí ani spálená kůže a bolavá záda po parném dni na vinohradě.

Kristýna Kašpárková8. 7. 2017
Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem
 11 247

Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem

Radek Nozar je majitel dvou brněnských úspěšných hipsterských podniků, Bistra Franz a Café Morgal. V pokračování rozhovoru popisuje chmurné zkušenosti s vyučenými kuchaři i absurdity různých směrnic v gastro byznysu. A prozrazuje, jak málo chybělo k tomu, aby si v Brně otevřeli podnik spolu se spisovatelem Jaroslavem Rudišem.

Kristýna Kašpárková15. 2. 2017
Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni
 16 888

Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni

Dneska na obdobný hipsterský podnik narazíte v Praze, Brně nebo Olomouci na každém rohu. Před pěti lety ale bylo Bistro Franz v Brně haluz: místo, kde vaří z lokálních, sezónních a bio surovin a denní nabídku píšou křídou na tabuli. Haluz to ostatně, jak vzpomíná majitel Radek Nozar, byla i pro zemědělce, které musel lámat, aby mu vůbec svoje výpěstky dodávali.

Kristýna Kašpárková11. 2. 2017
Petr Pála: U holek musíte být větší psycholog
 9 446

Petr Pála: U holek musíte být větší psycholog

„Emoční stránka hraje u holek daleko větší roli než v mužském tenise. S klukem si to můžete vyříkat ostřeji, víc napřímo,“ říká nehrající kapitán české fedcupové reprezentace Petr Pála.

Ondřej Tůma21. 1. 2017
Přestaňte omílat, že zdravý životní styl je pro všechny
 39 786

Přestaňte omílat, že zdravý životní styl je pro všechny

Pomalu se učíme nečumět jiným lidem do postelí. Naučíme se nekoukat taky do talířů?

Michal Kašpárek6. 1. 2017
Očima expatů: Co nás drží v Česku
 18 791

Očima expatů: Co nás drží v Česku

Chtěli byste vědět, jak se na Česko a jeho obyvatele dívají cizinci, kteří se tu rozhodli žít? Co se jim tady nejvíc líbí a co je naopak nejvíc štve? Ptáme se za vás.

Ondřej Tůma25. 11. 2016
Byznysplán: Michelinský bylinkář
 71 493

Byznysplán: Michelinský bylinkář

Jednoho dne dal výpověď v inženýringové firmě a utekl ke kytkám. S neskromnou vizí – být nejlepší, Bentley mezi bylinkami. V divoce zarostlých sklenících v Horních Počernicích pěstuje Vít Janouš jedlou bižuterii – poslední ozdobu, kterou pokládají na talíř šéfkuchaři nejlepších restaurací.

Petra Dlouhá5. 11. 2016
Deset. Máš, má ovečko, dávno spát
 14 849

Deset. Máš, má ovečko, dávno spát

Máš má ovečko dávno spát. Přísné zákazy noční zábavy v Česku i v Bratislavě dokládají neochotu hledat kompromis a řešení výhodná pro všechny.

Michal Kašpárek23. 9. 2016
Očima expertů: Kam vyrazit na pivo
 17 176

Očima expertů: Kam vyrazit na pivo

Máloco udělá člověku během parných letních dnů takovou radost jako dobře vychlazené čepované pivo. Odborníků na slovo vzatých se proto ptáme, kde se při cestách po Česku vyplatí zastavit „na jedno“.

Ondřej Tůma26. 8. 2016
Vraždí muži s vousy, ne ženy v burkinách
 19 271

Vraždí muži s vousy, ne ženy v burkinách

Zákaz celotělových plavek je pokrytecký a Evropu paradoxně přibližuje Saúdské Arábii.

Michal Kašpárek19. 8. 2016
2/5