Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Články na téma: životní styl

Další články na téma životní styl najdete na Peníze.cz.

Nová doba, nové zvyky. Covid nakopl byznys s funkčními potravinami
 7 917

Nová doba, nové zvyky. Covid nakopl byznys s funkčními potravinami

Jejich trh stabilně roste už víc než devět let a v roce 2020 vystřelil do vesmíru. Funkční potraviny ukazují, že globální pandemie donutila lidstvo zamyslet se nad tím, co a proč jí. Slibujeme si od nich nejen dostatek živin a fyzické zdraví, ale také psychickou pohodu.

Natálie Dudová17. 1. 2022
Kolik stojí lidský život? Pandemie ukazuje tvrdou realitu
 22 084

Kolik stojí lidský život? Pandemie ukazuje tvrdou realitu

Taky se dokola ptáte, proč jsme zase „Best in Covid“? Krátká odpověď zní: protože si nevážíme lidských životů. Hospodářské zájmy zkrátka převažují.

Petr Němec20. 12. 2021
Beze spánku se účinnost vakcíny sníží, varuje Baránek. Vítejte v laboratoři života a těla
 10 025

Beze spánku se účinnost vakcíny sníží, varuje Baránek. Vítejte v laboratoři života a těla

Tomáš Baránek vydává knížky, které vám poradí, jak ze života chytře vytěžit víc života. Jeho vlastní recept na lifehacking ale naznačuje, že přečíst si knížku nestačí. A že šidit spánek se opravdu nevyplatí.

Martina Fojtů10. 5. 2021
To ti ještě nestačilo? Plavecký veterán jde po dalším titulu
 6 770

To ti ještě nestačilo? Plavecký veterán jde po dalším titulu

Ve svém věku by mohl chodit městem o holi. Namísto toho každý den intenzivně cvičí. To aby se veteránský plavec Rudolf Šmerda mohl vrátit do závodních bazénů. A urvat další světový titul.

Martina Fojtů27. 2. 2021
Ve vlastní šťávě. Jak (se) vařil český národ podle porevolučních kuchařských knih
 9 203

Ve vlastní šťávě. Jak (se) vařil český národ podle porevolučních kuchařských knih

Řekni mi, co jíš, a já ti povím, kdo jsi! Jídlo svým způsobem skutečně odráží kulturu svých jedlíků a také jejich materiální poměry. A proměnu toho, jak jsme se od roku 1990 stravovali, můžeme sledovat na proměnách kuchařských knih. Materiálu ke zkoumání je dost, vždyť kuchařky představují zhruba desetinu (!) knižního trhu.

Jana Patočková12. 2. 2021
Zlaté časy obchodních center jsou pryč
 50 302

Zlaté časy obchodních center jsou pryč

„Lidé si během dvouměsíčního lockdownu zvykli trávit čas jinak. Do nákupáků už nebudou chodit tak často,“ říká Jakub Lohniský, zakladatel módní značky Le Premier.

Ondřej Tůma5. 9. 2020
Svatomartinské: produkt na jedničku. Hlavně za marketing
 10 833

Svatomartinské: produkt na jedničku. Hlavně za marketing

Tak co husa? Byli jste letos? Nebo pekli doma? A víte, že ještě před pár lety by vás to dost možná nenapadlo? I tohle je totiž vedlejší produkt kampaně za Svatomartinské víno, tradice, kterou etabloval Vinařský fond v roce 2004. Dnes se pod touto značkou vyprodukuje přes dva miliony lahví ročně. Obnovená tradice ovšem není pro každého vinaře.

Martina Fojtů30. 11. 2019
Dobré víno nestačí
 12 378

Dobré víno nestačí

„Na dobré víno dnes narazíte v téměř každém vinařství. Minimálně stejně důležitá je proto kvalita souvisejících služeb,“ říká Vlastimil Nešetřil, člen představenstva J&T Wine Holding, vlastníka vinařství Kolby a vinařství Reisten.

Martin Vlnas27. 7. 2019
Můžeme dělat stejně dobrá vína jako ve Francii
 73 886

Můžeme dělat stejně dobrá vína jako ve Francii

„Autentisté nejedou na jistotu, neřeší všechno postřiky a pytli s pochybným práškem, co pak končí v nás konzumentech a v půdě,“ říká v obsáhlém rozhovoru o víně Bogdan Trojak.

Ondřej Tůma25. 5. 2019
Móda v digitálním věku
 11 416

Móda v digitálním věku

Velká část nového čísla Finmagu je věnovaná módě. Ať chceme, nebo nechceme, obklopuje nás. A formuje. Oblečení vyrábíme rychleji, blíž a se stále menší porcí lopoty. Ne každý v tom vidí dobré zprávy. Odemykáme podstatnou část úvodního textu k tématu.

Pavel Jégl20. 4. 2019
Americká odvykačka
 10 960

Americká odvykačka

Všechny bolesti vašich pacientů utlumí naše prášky, kladli zástupci farmafirem na srdce americkým doktorům. Výsledkem je přes sto tisíc mrtvých.

Táňa Zabloudilová23. 3. 2019
Jakub Lohniský: Šijeme zase v Česku
 15 152

Jakub Lohniský: Šijeme zase v Česku

„Možná mluvím jako nějaký sluníčkář, ale od určitého věku a příjmu bychom se měli ptát, za jakých podmínek zboží vzniká,“ říká v obsáhlém rozhovoru zakladatel a spolumajitel Le Premier Jakub Lohniský.

Ondřej Tůma16. 3. 2019
Turisti, co nenávidí turisty
 11 792

Turisti, co nenávidí turisty

Poslední ukázka z podzimního Finmagu. Zimní číslo už má v práci grafik a brzy se vydá na stánky i do schránek…

Táňa Zabloudilová10. 11. 2018
Óda na maso
 25 425

Óda na maso

Řezník František Kšána mluvil v podzimním Finmagu o lásce k přeštickým čuníkům, bolestivém odchodu z rodinné firmy a pohledu na zapřisáhlé vegetariány.

Ondřej Tůma3. 11. 2018
Kuchařova cesta z hipsterských Holešovic na kraj světa
 12 070

Kuchařova cesta z hipsterských Holešovic na kraj světa

Na okraji okraje ve vsi Zdoňov v Broumovském výběžku stojí bývalá kovárna. Když do ní Lenka Wimmerová a Olga Himmelsbergerová pozvali kuchaře Otakara Humpla, učarovala mu tak, že opustil svůj vyhlášený pražský podnik a „odjel to zkusit na venkov“.

Jan Hamerský27. 10. 2018
Čím jsou počítače chytřejší, tím víc hloupneme
 16 227

Čím jsou počítače chytřejší, tím víc hloupneme

„Nejde už o kyberkriminalitu nebo kyberšikanu. Lidská společnost se kvůli sociálním sítím, mobilní komunikaci, vyhledávačům, aplikacím a obchodům s daty začíná nebezpečně měnit,“ varuje zakladatel projektu Dítě v síti Jan Müller.

Ondřej Tůma13. 10. 2018
Sladká fabrika
 9 749

Sladká fabrika

Nádherná vůně. Lákavé zákusky, kam se člověk podívá. A velký industriální prostor, po kterém místo Umpa-lumpů kmitají cukráři. Člověk je nadšený už ve chvíli, kdy vstoupí. A to ještě neochutnal! Vítejte v cukrářské továrně Lukáš Skály.

Ondřej Tůma22. 9. 2018
Fabig: vinař pankáč
 14 274

Fabig: vinař pankáč

Sází na jedinou odrůdu, nebojuje o medaile na soutěžích, nebojí se experimentovat. A stejně jako pankáči s kohouty na hlavách i Roman Fabig ví, že stejně důležitý jako produkt je i image.

Martin Vlnas8. 9. 2018
Čím víc opilců, tím víc bitek. Nebojme se slova na P
 17 430

Čím víc opilců, tím víc bitek. Nebojme se slova na P

Omezení prodeje alkoholu snížilo na různých místech světa počet násilných trestných činů. V zemi posedlé bezpečím slušných lidí se k takovým opatřením nikdo nemá.

Michal Kašpárek8. 6. 2018
Už nechci platit spropitné
 68 982

Už nechci platit spropitné

Spropitné komplikuje život hostům a dává mizernou zpětnou vazbu personálu i jeho vedení. Připojme se k zemím, kde obsluha dostává motivující mzdy automaticky.

Michal Kašpárek25. 5. 2018
Do krytu! Pořiďte si na zahradu vlastní
 22 108

Do krytu! Pořiďte si na zahradu vlastní

Sedíte v práci a najednou se rozezvučí sirény. Chvíli jste v klidu, jenže pak vám dojde, že není první středa v měsíci. Něco se děje a je potřeba se schovat. A kam?

Monika Veselíková24. 5. 2018
1/5