Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Články na téma: vaření

Další články na téma vaření najdete na Peníze.cz.

Proč jsou české restaurace drahé aneb Gastronomie je radost, ale...BrandVoice
 5 899

Proč jsou české restaurace drahé aneb Gastronomie je radost, ale...

Ceny v českých restauracích jsou vysoké. Vyšší než třeba ve Španělsku či Itálii. Čím to je? A jak se bude situace vyvíjet?

Jurij Kolesnik22. 11. 2023
Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou

Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou

V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.

Ondřej Tůma15. 6. 2013
Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
 5 161

Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Ondřej Tůma8. 6. 2013
Minimální kuchyně za 3610 korun: A navždy sbohem, konzervy!

Minimální kuchyně za 3610 korun: A navždy sbohem, konzervy!

Potřebujete jen pekáč a dva hrnce, pánev, dvě prkénka a dva nože, paličku, metličku, šťouchadlo, síto, struhadlo a pařáček – a podle statistik uvaříte 82 procent jídel.

Michal Kašpárek8. 2. 2013
Čtyřhodinový kuchař Timothy Ferriss filozofuje litinovou pánví
 10 386

Čtyřhodinový kuchař Timothy Ferriss filozofuje litinovou pánví

Jak ulovit holuba, vyvrhnout jelena, usmažit hmyz nebo postavit chýši z chvojí? To vše se dozvíte v nové knize na pomezí kuchařky pro začátečníky a filozofie pro pokročilé.

Michal Kašpárek13. 12. 2012