Talentovaný pan Self Made. Nový Finmag přináší nejen příběh Marcela Gecova

Adéla Vopěnková
Adéla Vopěnková
24. 2. 2023

První letošní Finmag je na stáncích. Jeho hlavní tváří je bývalý fotbalista Marcel Gecov, který vyměnil anglické stadiony za velký byznys v Česku. Developuje projekty za stovky milionů, rozjel značku luxusního povlečení a plánuje rehabilitační kliniku. Více v editorialu Adély Vopěnkové.

Talentovaný pan Self Made. Nový Finmag přináší nejen příběh Marcela Gecova
Titulní tváří prvního Finmagu v roce 2023 je bývalý fotbalista a dnes úspěšný podnikatel Marcel Gecov. / Zdroj: David Turecký

„Umím dokonale padělat podpisy, lhát jako když tiskne, napodobit téměř kohokoliv…“ vyjmenovává skromný Tom Ripley, v čem je dobrý. Jeho společník Dickie Greenleaf ale s tímhle výčtem talentů, zdá se, není příliš spokojený: „Nikdo by neměl být výjimečný ve víc než jedné věci, a tohle už jsou tři!“

Ano, je to znepokojivé – zatímco většina z nás se může radovat, pokud jsme dobří alespoň v jedné oblasti, existují i tací, kteří mají talentů jako kočka životů. Takový je i Marcel Gecov, pan Self Made, ta otočená tvář z obálky aktuálního vydání tištěného Finmagu.

První Finmag v roce 2023. Co v něm najdete?

Finmag 02/2023NextPage Media

„Fotbal mi pomohl přežít ty nejhorší roky mého dětství a puberty. Dostával jsem sežrat, že jsem zrzavý a pihatý,“ přiznal Petru Lukáčovi v rozhovoru Marcel Gecov.

FIN. Krypto už dnes nikdo nezakáže, říká šéf kryptoburzy Coinmate • Pavel Riegger řídí firmu Trask z březového háje na Pankráci • Tuzemské nemovitosti jsou přebrané a drahé, čím dál víc lidí sází na byt u moře • Robert Vlach o kouzlu networkingu • Pravidla pro home office se mají zpřísnit – hlavně pro firmy • V hlavě ředitele Siko koupelen Tomáše Valy

MAG. Ondřej Přibyla vede tým projektu Fakta o klimatu • Čárový kód: Vynález, který měl usnadnit lidem za kasou práci, je o ni do pár let připraví • Jestli chcete poznat Jordánsko, zkuste pronájem Jeskyně přes Airbnb • Vy si to hybridní esúvéčko od Porsche prostě zasloužíte!


Koupit Finmag

Příběhy vrcholových sportovců bývají strhující, ale málokdy tak pestré, jako je tenhle. Coby fotbalista se vypracoval do Premier League. Kopal za Slavii, anglický Fulham či belgický Gent. V rozhovoru prozradil, že fotbalistou byl vlastně náhodou – jednoduše proto, že ho rodiče jako šestiletého kluka přivedli na stadion. Sport mu pomohl vypořádat se s drobnou šikanou a získat status. Žil pro hodiny na hřišti, ostatní mu bylo jedno. Potud jde o „obyčejný“ příběh talentovaného fotbalisty. 

Jenže ještě před třicítkou se dostal do fáze, kdy začal uvažovat, zda mu běhání po hřišti přináší štěstí. Protože jste pořád jen „jeden z dvaceti, kterému někdo říká, kdy se má jít nasnídat“. On chtěl od života trochu víc než pěkná auta a luxusní byt v centru.

Co na tom, že si nestihl dodělat ani střední školu? Většina jeho vrstevníků ještě ani neopustila mama hotel, když on vysypal prasátko a s pomocí kontaktů ze stadionu rozjel několik paralelních byznysů. Pomineme-li balení dárků v obchoďáku, začalo se mu dařit při zařizování bytů pro své kamarády.

Z původně designového studia postupně vybudoval developerskou skupinu, která spravuje nemovitosti za 1,3 miliardy korun. Se společníky založil značku luxusního ložního prádla, koupil polikliniku v centru Prahy a rozjíždí fyzioterapeutickou kliniku v Holešovicích. Kompletní výčet by byl mnohem delší.

Připouští, že pocitu poté, co dáte gól a řítíte se k fanouškům, se nic nevyrovná. Když prodá činžák, už prý nedělá na dlaždicích skluzy po břiše a nestrhává ze sebe košili. Ale talentovaný pan Gecov má, co chtěl: plné ruce práce, zábavný život a před sebou nepochybně zářnou budoucnost.

A vy najdete na stáncích další porci inspirativního čtení nejen o byznysu. Ať vás baví!

Kam dál? Tištěný Finmag na webu:

Ohodnoťte článek

-
20
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Adéla Vopěnková

Adéla Vopěnková

Někdejší šéfredaktorka papírového Finmagu. Jako novinářka se věnuje byznysu, zejména rodinným firmám a financím. Coby redaktorka byla u startu českého Forbesu, předtím pracovala v Hospodářských novinách,... Více

Související témata

byznysčasopiseditorialFinmagfotbalMarcel Gecovsport

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo