Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag newsletter je tu. Doporučili by vás vaši bývalí partneři a partnerky?

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
4. 12. 2022

Není to zdaleka nejnepříjemnější otázka v tomto newsletteru. Věděli jste například, v jakém byrokratickém mlýnu se ocitnete po těžkém, samostatný život omezujícím úraze?

Finmag newsletter je tu. Doporučili by vás vaši bývalí partneři a partnerky?
Chcete Finmag Newsletter dřív? Přihlaste se k odběru a můžete ho mít v mailu každý pátek! / Zdroj: Shutterstock

Aktuálně.cz se na podzim vyšvihlo se speciály: po seriálu Česko společně vyšel longread Činžák o nájemním bydlení, doplněný jako vždy úderným komentářem Davida Klimeše.

V „mém“ Samizdatu se dozrává k finále stáž Kláry Filipové: měsíce rešeršovala, jak se českému zdravotnímu a sociálnímu systému nedaří vracet lidi po úrazech zpátky do života a proč se tak dlouho čeká na podporu. Před Vánoci ještě vyjde třetí díl o personální krizi posudkové služby.

Newsletter z kuchyně Finmagu

Pravidelně pro vás přinášíme přehled chytrého čtení (nejen) na víkend. Protože dobré čtení má oproti sebelepší buchtě jednu výhodu: nevadí, že se do něj před vámi zakousl někdo jiný. Každý týden tým magazínu Finmag a webu Finmag.cz ochutná metráky textů. A každý pátek vám e-mailem pošle přehled těch nejlepších. Pokud tedy budete chtít a přihlásíte se k odběru našeho pravidelného newsletteru.

Hlásím se!

David Scharf psává o technologiích poučeně a s kontextem: Co čekat od Muskova Twitteru i celého Silicon Valley v nové éře?

Čtyři lidé, které rád poslouchám, se sešli k rekapitulaci znásilnění v české kinematografii. Bilanci zachraňuje Věra Chytilová.

Anglicky

Nový magazín s chytrým čtením Asterisk mi připomněl, že jsem trochu zapomněl na svého oblíbeného autora Scotta Alexandera. V Asterisku přesvědčuje, že (dobří) sommeliéři vínu opravdu rozumí a že senzační zprávy o neúspěších ve slepých testech jsou bulšit. Na svém blogu pak recenzuje životopis Johna von Neumanna a novou knihu patrona svatého efektivního altruismu Willa MacAskilla.

Ke kafi ku poslechu máme...

Mikrofounek
Zdroj: Shutterstock

Nebaví snad číst? Nevadí! Co oči nebaví, uši napraví! A i pro ty něco máme: Finmag podcast. Reality, investice a zajímaví hosté.

Uvařte si kafe, sedněte si, a zaposlouchejte se. Dobrou chuť!

 

To chci!

Elad Gil se na letošní boom šikovných nástrojů postavených na technikách umělé inteligence dívá z byznysové stránky.

Ryan Boudinot v zadumaném článku o apokalyptické imaginaci připomíná věc, která mi nikdy nedocvakla: na přelomu druhohor a třetihor se sice hromadně vymíralo (pravděpodobně) kvůli externí síle, předchozí velká vymírání však byla způsobená vnitřními procesy v biosféře. Je tedy klimatická krize přece jen konzervativní?

Seznamovací appky mají svoje nevýhody, například kamarádi a kamarádky nad 40 mi občas lkají, že jsou na nich neviditelní. A tak se někteří lidé vracejí k prostředku, který u nás proslavil František Fuka: vytvářejí si seznamovací webovky. Pobavil mě chlapík, který na své stránce má i reference bývalých přítelkyň. Velmi based.

Kam dál? Ochutnejte Finmag newsletter:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
4
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

Finmagnewslettertechnologieumělá inteligence
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo