Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Průvodce střešními boxy: Najděte ten nejlepší

PR článek
PR článek
5. 12. 2022

Přepravní boxy jsou skvělým způsobem, jak zvýšit kapacitu vašeho auta – ať už vyrážíte na sjezdovku nebo třeba rodinnou dovolenou. Najděte mezi boxy Thule ten nejlepší pro své vozidlo a životní styl!

Průvodce střešními boxy: Najděte ten nejlepší
Zdroj: Thule

Pokud i vy bojujete s nedostatkem místa v autě, průvodce střešními boxy Thule vám pomůže vybrat ten nejlepší box, který bude kompatibilní s vaším autem a k tomu pojme všechny věci, které potřebujete vézt s sebou.

Co budete převážet?

Zdroj: Thule

Téměř všechny střešní boxy Thule fungují také jako boxy na lyže nebo snowboardy. Do střešních boxů velikosti L a větších se vejde 3 až 7 párů lyží nebo 3 až 5 snowboardů.

Pokud bude hlavní účel boxu přeprava zimní výbavy, jsou ideální volbou boxy Thule ve velikosti Alpine, jako je například Thule Vector Alpine – nízkoprofilový box speciálně navržený pro lyže. Na voze sedí níže pro lepší aerodynamiku a elegantní styl.

Pro sportovní nadšence, kteří si chtějí vzít s sebou na výlet kolo nebo kajak, je dobrou volbou úzký střešní box o velikosti „sport“, jako je například Thule Motion XT Sport. Na vašem střešním nosiči tak zůstane místo i pro nosič kol nebo jiné nosiče.

Kolik toho potřebujete zabalit?

Zdroj: Thule

Velké boxy jsou samozřejmě skvělé, protože se do nich vejdou tuny vybavení. Mějte ale na paměti, že ovlivňují spotřebu paliva více než jejich menší varianty. Thule navrhuje jedny z nejaerodynamičtějších boxů na trhu (zejména nízkoprofilové velikosti Alpine), takže se můžete spolehnout, že i s velkým střešním boxem bude vaše jízda hladká.

Velikosti boxů Thule jsou označeny S, M, L, XL a XXL. Nejmenší velikost S má objem 300 l a pojme výbavu zhruba pro 3 lidi. Velikost M a L (360-450 l) je ideální pro čtyřčlennou rodinu. Největší střešní boxy o velikosti XL (500 l) a XXL (610 l) uvezou výbavu pro 5 až 6 osob, tedy například až 7 párů lyží.

Porovnání Thule boxů – Thule Force XT vs Thule Motion XT vs Thule Vector

Všechny boxy mají společné:

  • oboustranné otevírání, což znamená, že box můžete snadno otevřít z obou stran auta;
  • jsou navrženy tak, aby byly co nejvíce aerodynamické;
  • jsou vyrobeny z odolného ABS plastu, který je odolný proti nárazu;
  • mají systém PowerClick, takže vždy víte, že jste box na střešní nosič namontovali správně.

Thule Vector boxy mají všechny funkce Thule Motion XT a navíc vnitřek potažený plstí, bílé víko a integrované LED osvětlení, což usnadňuje nakládání a vykládání ve tmě. Zesílené víko poskytuje boxu extra ochranu před nárazem (ačkoli všechny přepravní boxy Thule jsou vyrobeny tak, aby vydržely velkou zátěž). Jedná se o nejprémiovější výrobní řadu.

Zdroj: Thule

Thule Motion XT boxy jsou dostupné i v opravdu velkorysé velikosti XXL, což je největší velikost přepravního boxu Thule. Mají rukojeť, která usnadňuje otevírání boxu, snadno se montuje na střešní nosiče a díky systému SlideLock, se víko po zavření automaticky uzamkne.

Zdroj: Thule

Thule Force XT je všestranný nákladní box, na který se můžete spolehnout při přepravě všech druhů nákladu. Snadno se namontuje na vaše střešní nosiče a cvakne, když je správně namontován, takže víte, že jste jej zajistili správně.

Zdroj: Thule

Jak zajistit, aby box pasoval na vaše auto?

Zdroj: Thule

Aby se váš střešní box nedostával do kontaktu s otevřenými zadními dveřmi, je potřeba brát ohled na maximální otevření víka kufru auta a podle toho zvolit vhodnou délku boxu.

Jaký box pro elektroauto?

Zdroj: Thule

Některá elektrická a hybridní auta neumožňují zatěžovat střechu. V takovém případě je ideálním řešením přepravní box s upevněním na tažné zařízení – například Thule Onto. Jedná se o přepravní boxy, které se montují na zadní část vozidla a kromě elektroaut jsou pro svou snadnou přístupnost skvělou variantou i pro vysoká auta.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo