Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nevšední voda pro všední dny

PR článek
PR článek
28. 11. 2022

Možná jste na lístku oblíbené restaurace zaznamenali položku se vznešeným jménem Krondorf. Zaujala vás elegantní láhev s čistým designem? Řekneme vám, co stojí za výjimečností ručně stáčené minerálky z Doupovských hor.

Nevšední voda pro všední dny
Stáčírník prohlíží láhev originální minerální vody / Zdroj: Advivum

Dlouholetá tradice

Historie krondorfské kyselky sahá až do devatenáctého století. Jako dietetický prostředek byla doporučována pacientům s trávicími obtížemi, a to především kvůli vysokému obsahu křemíku a bohaté mineralitě. Předepisoval ji lékař dr. Stocklow v tehdejší obci Krondorf, která je dnes známá jako Korunní. Zdálo se, že během dvou světových válek pramen nadobro zanikl, než byl v roce 2010 při hydrogeologickém průzkumu objeven nový zdroj vody s téměř identickým složením, jako měla původní krondorfská kyselka. Slavnostní uvedení na český trh proběhlo 1. září 2016 v Míčovně Pražského hradu u příležitosti vyhlášení TOP 10 restaurací Maurerova výběru Grand Restaurant.

Mineralita

Unikátnost Krondorfu spočívá v jeho spojení původního oxidu uhličitého a vysokého množství křemíku. Žádnou takovou vodu jinde v Evropě nenajdete.

Snoubení s jídlem a vínem

Právě kombinace přirozeně se vyskytujícího oxidu uhličitého a křemíku dělá z Krondorfu ideální vodu k jídlu. Ještě lépe si rozumí s vínem. Jemné sycení a neobvyklá minerální chuť udělají z vaší vinné degustace ještě unikátnější zážitek.

Design

V neposlední řadě je nutné zmínit i elegantní vzhled láhve, která zaujme i přes zdánlivě nenápadný design. Láhev Krondorfu pozvedne vaše stolování o úroveň výš. Díky originálnímu keramickému uzávěru si lze kyselku vychutnat opakovaně, a přesto vždy v té nejlepší kondici.

Chcete i vy zakusit kouzlo krondorfské kyselky? Objednejte si láhev nebo klidně celý karton vody a přesvědčte se, že Krondorf není jenom módní trend. Na výběr máte ze dvou variant – vodu si můžete objednat buď ve vratných, nebo nevratných obalech. Skvěle doplní sváteční tabuli či nedělní oběd. Při servírování je nutno dbát na správnou teplotu podávání, ideální je 15 stupňů Celsia, kdy nejlépe vynikne unikátní chuť vody.

Stále nejste přesvědčeni, že něco tak obyčejného, jako je voda, může být zároveň vznešené a elegantní? Zastavte se při příští procházce Prahou ve winebaru Advivum v zahradě Slovanského domu na adrese Na Příkopě 22 a dopřejte si unikátní vodu Krondorf třeba ke skleničce znamenitého burgundského vína.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
-1
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo