Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Chopin Vodka – první luxusní vodka na světě

PR článek
PR článek
14. 11. 2022

V nedotčené krajině východního Polska, v malebné vesničce Krzesk, vznikají ty nejlepší vodky na světě v jedné z posledních klasických palíren, světoznámé Chopin Distillery.

Chopin Vodka – první luxusní vodka na světě
Zdroj: Exclusive drinks

Chopin Distillery je jedním z mála výrobců vodky na světě, který vlastní lihovar a vyrábí 100 % alkoholu ze surovin pocházejících z blízkého okolí palírny, jak z vlastních polí, tak i od okolních farmářů. Základní surovinou pro výrobu Chopin Vodky je brambor, žito a pšenice, vše je vypěstováno přirozeně bez použití chemikálií a pesticidů. V areálu palírny, pocházející z 18 století, se vyrábí vysoce kvalitní produkt podle tradičních metod a receptury.

Chopin Distillery je rodinný podnik, jehož zakladatelem je Tadeusz Dorda. Členové rodiny Dordů pracují ve všech sférách podniku, čímž osobně zajišťují kvalitu všech produktů od zasetí až po lahvování. Jsou zapálení pro své řemeslo stejně tak jak jejich zaměstnanci, z nichž mnozí pracují ve společnosti již více než 30 let.

Každá láhev odráží ve své chuti charakter lokálních surovin, z kterých byla vyrobena. Chopin Vodka není produkt „bez chuti a zápachu“, který bychom měli dát do mrazáku, než ho vypijeme. Je ideální k samostatnému popíjení a výborně se páruje s jídlem.

Ve světě je považována za jednu z nejprestižnějších a je také nejoceňovanější vodkou mezi odborníky vůbec.

Chopin Potato Vodka je přirozeně bezlepková, každá láhev je spojením brambor, droždí a vody z artéské studny. Chopin Potato Vodku charakterizuje jedinečný krémový a plný chuťový profil a podmanivé aroma s prvky vanilky a zeleného jablka.

Chopin Wheat Vodka je vyrobena z ozimé pšenice, ohromí vás svou decentní vůní chlebového těsta a slastnou chutí medu v ústech. Dlouhá, vyrovnaná chuťová koncovka překvapí prvky karamelu.

K výrobě Chopin Rye Vodky se používá žito nejvyšší jakosti, je doprovázena neobvykle hedvábnou konzistencí, plnou chutí a bohatou vyváženou koncovkou s nádechem koření. Co víc, vodka ohromuje výraznou, a přitom decentní vůní žitného těsta. 

Chopin Vodka Family Reserve je vyrobena ze speciální odrůdy mladých brambor sesbíraných uprostřed léta, kdy byla jejich slupka ještě jemná. Díky tomuto odvážnému a inovativnímu kroku bylo dosaženo sladšího chuťového profilu s jemnými zemitými tóny. Destilát byl poté ponechán nerušeně dva roky v padesátiletých sudech z polského dubu, aby měl čas odpočívat a zrát, než byl ručně stáčen do láhví. Chopin Vodku Family Reserve charakterizuje jemná zemitá sladkost, decentní tóny lékořice a hřebíčku a středně dlouhá hřejivá koncovka.

Přesvědčte se sami a objednejte na www.exclusivedrinks.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo