Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Mrazivý thriller i fantasy. Tyto audioknihy si nenechte ujít

PR článek
PR článek
14. 10. 2022

Audioteka, která v říjnu slaví 11 let na trhu, je největší platformou s audioknihami v Česku. Objevíte tu i množství bestsellerů napříč žánry. Které audio hity si na podzim pustit? Zde jsou naše tipy.

Mrazivý thriller i fantasy. Tyto audioknihy si nenechte ujít
Zdroj: archiv Audioteka CZ

Jedenáctileté působení Audioteky v Česku shrnují některá zajímavá čísla. Patří k nim více než půl milionu posluchačů, katalog čítající přes 7 600 audioknih a 1,2 miliardy prodaných minut mluveného slova. Audioteka je také stále významnějším producentem audioknih. Z její dílny pochází přes 500 příběhů – například i tyto bestsellery, které rozhodně stojí za poslech.

Andrzej Sapkowski: Zaklínač I. Poslední přání – komplet

Dílo obsahuje komplet všech šesti povídek legendární první povídkové knihy Zaklínač. Živoucí fantasy svět tak, jak ho vytvořil polský autor Andrzej Sapkowski, přiblíží v audioknižním zpracování desítky herců v čele s Jiřím Dvořákem, Jiřím Plachým, Miroslavem Táborským a Veronikou Bajerovou. Posluchačský zážitek umocní originální zvukové efekty a autorská hudba Petra Hanzlíka. Tento komplet přináší 11,5 hodiny poslechu, kterým si můžete zpříjemnit třeba dlouhou cestu do práce.

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Yuval Noah Harari: Sapiens

Audiokniha s podtitulem Stručné dějiny lidstva sleduje z dlouhodobé perspektivy revoluční zvraty na cestě lidského rodu od vzniku Homo sapiens až po současnost. Mapuje příběh začínající před dvěma miliony let v koutě Afriky, kde prozatím bezvýznamný lidoop získal vědomí a ovládl celou planetu. Co mu pomohlo zvítězit? Nelítostná krutost, nebo schopnost vzájemné spolupráce? Harari, izraelský historik a profesor na katedře historie na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě, erudovaně a s odvážnou představivostí líčí postup člověka od naprostých začátků přes nejdůležitější dějinné zlomy, jako je objev zemědělství, peněz, společenského kultu, impéria, peněžního úvěru i víry. Zabývá se i tím, co čeká lidstvo dál a jak velkou daň bude muset odvést kvůli blahobytu. Namluvil Luboš Ondráček.

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Tim Weaver: Muž bez minulosti

Když se k médiím donese zpráva o zbitém mladém muži, který si nepamatuje, kdo je ani odkud pochází, rychle mu dají přezdívku „Muž bez minulosti“. O deset měsíců později je Richard Kite – pokud se tak vůbec jmenuje – stejně bezradný jako na začátku. Navzdory neúnavné snaze policie se k němu stále nikdo nehlásí a stopy rychle chladnou. Kiteovou poslední nadějí je soukromý vyšetřovatel David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách. Jenže Raker má víc otázek než odpovědí… Strhujícím thrillerem vás provede hlas Igora Bareše.


Zdroj: archiv Audioteka CZ

Kompletní nabídku audioknih najdete na www.audioteka.cz.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo