Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nová éra italského přímořského centra Jesola

PR článek
PR článek
8. 8. 2022

Patnáct kilometrů dlouhá písčitá pláž Lido di Jesolo získala novou tvář od amerického architekta Richarda Meiera a stává se novou celoroční destinací pro odpočinek u moře.

Nová éra italského přímořského centra Jesola
Zdroj: Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo

Možná jste v dětství také viděli poprvé moře na Lido di Jesolo a řada lehátek a slunečníků se vám zdála nekonečná. Pro mnoho Italů, Němců či Rakušanů představuje Jesolo synonymum levné rodinné dovolené u moře. Z Prahy sem dojedete za devět hodin, rychleji než do Chorvatska a na rozdíl od oblázkových mol vás tu čeká jemný písek, pozvolný zcela bezpečný vstup do vody a příjemně teplý Jadran. Není divu, že si to tu zamilovali Sophia Loren, Andrea Bocelli či herec Alberto Sordi.

První hotel datují archeologové do 4.–6. století, Mansio na ostrově koní postavili Římané, kteří se zde věnovali jejich chovu a rybaření. Další rozvoj turismu nastal až po první světové válce s módou sluneční terapie. Lido di Treviso získalo v roce 1928 název Lido di Jesolo podle nového jména města a v 50. a 60. letech se stalo synonymem dovolené celebrit a smetánky. S rozvojem jiných destinací vystřídaly celebrity rodiny s dětmi. Po 90 letech získalo Jesolo novou podobu. 

Miami u Jadranu

Ikonické bílé budovy navrhl Richard Meier, jeden z nejslavnějších amerických architektů. Jeho rukopis charakterizuje bílá barva, geometrické tvary a jednoduché, střídmé linie. Nová čtvrť Jesolo Lido není výjimkou. Inspiraci našel Meier v Miami, kde dlouhou písečnou pláž lemují bílé mrakodrapy. V Lidu se k nebi vypíná nanejvýš osm pater, čímž budovy zapadají do stávající zástavby. Lehkost umocňuje bílá barva, horizontální členění a jednota celého projektu.

Foto: Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo

Nová čtvrť zahrnuje třípatrové rezidenční bydlení s bazénem, osmipatrový apartmánový dům Jesolo Lido Condominium a sedmipatrový Jesolo Lido Hotel Falkensteiner, jehož součástí jsou také soukromé apartmány. Majitelé mohou využívat excelentní hotelový wellness, bazén a soukromou pláž a za poplatek i další služby pětihvězdičkového hotelu, třeba dětský koutek s hlídáním, stravování či úklid. Heslo rodinné hotelové sítě Falkensteiner – Vítáme vás doma – získává další rozměr. V hotelu i apartmánech si jako doma připadáte.

Základem jsou dostatečně velké světlé pokoje. Každý má balkon či terasu s výhledem na moře, bílé kovové zábradlí a závěsy rozehrávají hru světla a stínu, která se proměňuje celý den podle sluneční aktivity. Podtrhuje to zařízení od designéra Mattea Thuna, který vsadil na přírodní materiály, pastelové tóny a pohodlný nábytek. Praktické úložné prostory zařídí pořádek, hravé detaily útulnost. Například v privátních penthousech a na baru jsou stoly z dřevěných kůlů, které v Benátkách drží domy nad vodou. „Spojení apartmánů a prvotřídního hotelového servisu je unikátní. Získáte naprosté soukromí a zároveň se nemusíte o nic starat, pokud nechcete – právě kvůli servisu si nás klienti vybírají,“ vysvětluje Andreas Falkensteiner, jeden ze tří ředitelů hotelové sítě Falkensteiner a syn zakladatelů.

Foto: Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo

Za pravdu mu dává fakt, že všech 43 apartmánů se prodalo ještě před dokončením. Majitelé je mohou využívat pro sebe, nebo je pronajímat ve spolupráci s hotelem a podílet se tak na výnosech. „Jesolo pro nás bylo v dětství nejbližší moře, a proto nás potěšila příležitost vybudovat zde zbrusu novou čtvrť. Nechtěli jsme postavit jen luxusní hotel na pláži se skvělým spa a restaurací, ale oživit místo celoročně,“ přidává se Otmar Michaeler, který se stará o rozvoj byznysu. Moře, pláže, lázně se saunou s výhledem na moře, havajský bar i restaurace s fusion asijsko-italskou kuchyní a hlavně blízkost Benátek a letiště činí z Jesola ideální místo pro únik z města či krátký odpočinek, kdykoliv ho potřebujete.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo