Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Spočítáno: laserová operace je levnější než brýle a kontaktní čočky

PR článek
PR článek
10. 5. 2021

Peníze až na prvním místě. Podívali jsme se na laserové operace z pohledu návratnosti investice a porovnali náklady na pořízení kontaktních čoček, brýlí, a cenu operace. Výsledek je jednoznačný.

Spočítáno: laserová operace je levnější než brýle a kontaktní čočky
Zdroj: Neovize

Na jedné straně nošení brýlí a kontaktních čoček, nákup roztoků, čoček a neustálé výdaje, na druhé straně odstranění dioptrií laserem s doživotní zárukou a s jednorázovou investicí. A k tomu přidejte pohodlí a život bez omezení, bez nasazování čoček, zamlžených či špinavých brýlí, neustálého shánění nových čoček, roztoků a výměny pouzdra každé tři měsíce. A oči kdykoliv připravené vnímat svět. Pohoda, která se prostě vyčíslit finančně nedá.

Laserová operace očí s doživotní zárukou NeoLASIK HD® je levnější než nakupování kontaktních čoček a brýlí. Za jednodenní kontaktní čočky, které jsou bezpečné, nejzdravější a nejhygieničtější, zaplatí nositel v průběhu deseti let průměrně přes 85 tisíc korun (pozn. spočítáno při nákupu na internetu, kde bývají čočky levnější), za dvacet let tedy 170 tisíc korun. Při nošení kontaktních čoček je navíc důležité dodržovat striktně hygienu, jedině ta totiž zamezí výskytu bakterií ohrožujících zrak. Podle lékařských studií má alespoň jednu komplikaci spojenou s užíváním kontaktních čoček 60 % jejich nositelů.

A brýle? Kalkulujeme s cenou za brýle s antireflexní vrstvou ve výši 5 000 Kč – 7 000 Kč. A protože se doporučuje mít doma ještě jedny brýle jako náhradní, je pořizovací cena rovnou 14 000 Kč. Při nákupu brýlí ob jeden rok to pak vychází na 70 000 Kč za 10 let a 140 000 Kč za 20 let. Stále ale hrozí riziko zničení brýlí, ztráty, a tedy dalších nákladů. Přitom laserové odstranění dioptrií a astigmatismu metodou NeoLASIK HD® s celoživotní zárukou vyjde v NeoVizi na 42 000 Kč a NeoSMILE 3D® na 48 000 Kč. A během dalších let už nevznikají další náklady. 

 

ročně

10 let

20 let

kontaktní čočky

jednodenní

14denní

měsíční

8 500 Kč

3 500 Kč

2 000 Kč

85 000 Kč

35 000 Kč

20 000 Kč

170 000 Kč

70 000 Kč

40 000 Kč

brýle (s antireflexní vrstvou)

5 000 – 7 000 Kč/jedny brýle

70 000 Kč/při útratě 14 000 Kč každé dva roky

 140 000 Kč/ při útratě 14 000 Kč každé dva roky

operace NeoLASIK HD® v NeoVizi

42 000 Kč

žádné další náklady

žádné další náklady

Operace NeoSMILE 3D® v NeoVizi

48 000 Kč

žádné další náklady

žádné další náklady

Není důvod váhat

Bez brýlí se žije lépe. V NeoVizi zaregistrovali za poslední rok zajímavý fenomén: až o 50 % vyšší zájem o odstranění dioptrií. Přispívá k tomu nepříjemné mlžení brýlí spojené s nošením respirátoru/roušky. „V podstatě neexistuje spolehlivá a dlouhodobě fungující metoda, jak zabránit mlžení brýlí. Pacienti jsou tudíž i v psychicky nepříjemné situaci, protože velmi často skrz zamlžené brýle nevidí,“ vysvětluje primářka Oční kliniky NeoVize Praha MUDr. Lucie Valešová problém, který nyní populaci trápí. A přestože existují některé tipy a triky, jak eliminovat zamlžování brýlí, například nanesením jarové vody, či speciálních přípravků a podobně, mlžení nezabrání úplně. „Zejména mladší pacienti si uvědomili, jak je brýle omezují a jak jsou v kombinaci s rouškou či respirátorem nepohodlné,“ dodává primářka Oční kliniky NeoVize Brno docentka Šárka Skorkovská.

Odstranění dioptrií laserem trvá 15 minut a hned po operaci pacient vidí lépe než před zákrokem.  „S radostí druhý den na kontrole pak poslouchám, jaké emoce lidé prožívali po probuzení, co prvního viděli, jak je pro ně nový svět bez brýlí úžasný. Je skvělé s nimi tuto radost sdílet,“ vypráví primářka Lucie Valešová a dodává: „Často pacienti litují, že nešli na operaci dříve.“ Je chybou zákrok odkládat.

V NeoVizi vyberou řešení pro každého v každém věku. Kromě laserových operací provádí korekci zraku i dalšími metodami. Pro každého volí vždy to nejlepší a na míru. U šedého zákalu umí vylepšit zrak a zbavit pacienta brýlí.

V NeoVizi věří tomu, co dělají. „Důkazem je více než padesát našich kolegyň a kolegů včetně primáře, kteří sami podstoupili operaci očí,“ uvádí Lucie Valešová z NeoVize Praha. Příkladem jsou oční lékařky Dana Černohubá a Lucie Frantlová, které se rozhodly zbavit se brýlí v NeoVizi společně. „Operace byly rychlé a bezbolestné. Byl to super krok, jsme moc rády, že jsme toho šly. Po operaci si užíváme nového pohledu na svět bez brýlí a kontaktních čoček, je to příjemná změna a pohoda,“ vzkazují lékařky.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo