Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Perfect match: Petra Kvitová a její nové Audi Q5

PR článek
PR článek
11. 1. 2021

Abyste perfektně projeli každým životním terénem nebo zahráli dokonalé finále grandslamu, potřebujete ty nejlepší podmínky. Stejně jako Petra Kvitová, která je našla v novém Audi Q5. Oba excelují na všech površích, mají nezdolný drive a umějí v pravou chvíli zabrat. Zkrátka Perfect match.

Perfect match: Petra Kvitová a její nové Audi Q5
Zdroj: Audi
Další fotky
v galerii (12)

Prémiové SUV Audi Q5 nabízí komfortní interiér a vynikající jízdní vlastnosti podpořené pohonem všech čtyř kol quattro. Ve světové premiéře přináší technologii 3D OLED v zadních svítilnách, umožňující nastavení vlastního světelného podpisu a rozšířenou komunikaci s okolím. Nové Audi Q5 je k dispozici i ve stylovém provedení Sportback se splývavou zádí.

Víc než jen SUV

Nové Audi Q5 vás nadchne spojením sportovnosti modelů Audi Avant s vysokou mírou praktičnosti, která vám usnadní každodenní cestování. Jeho nový, sportovně laděný designový jazyk bude na první pohled fascinovat nejen vás, zatímco za volantem vás bude inspirovat jeho dynamika umocněná pohonem všech kol quattro.

Designový jazyk nového Audi Q5 hluboce zapůsobí svými sportovními detaily i sebevědomým charakterem. O odůvodněném sebevědomí jasně vypovídá plastická příď s vysokými bočními otvory přívodů vzduchu, které svírají plochou a širokou osmiúhelníkovou masku chladiče s mřížkou, která opticky vytváří vertikální žebra. Dynamický vzhled vozu je završen lichoběžníkovými koncovkami výfuku, difuzorem lemovaným dekorativní lištou a chromovým pásem protínajícím pod koncovými světly záď po celé její šíři.

Rozdělení koncových OLED světel na malé, zvlášť ovladatelné segmenty s trojrozměrným uspořádáním umožňuje vytvářet nové působivé světelné animace. Při zakoupení vozu je možné vybrat si ze tří různých světelných podpisů, díky čemuž získá vůz na ještě větší osobitosti. Světelný podpis koncových světel se mimo to mění v závislosti na zvoleném jízdním režimu. Další výhodou OLED digitálních koncových světel je funkce upozorňující na přiblížení: pokud vůz stojí a zezadu se k němu na vzdálenost kratší dvou metrů přiblíží jiné vozidlo nebo jiný účastník silničního provozu, automaticky se aktivují všechny segmenty OLED světel, díky čemuž se zvětší světelná plocha a vůz na sebe ještě více upoutá pozornost.

Vzrušující jízdní dynamika

Nové Audi Q5 vás bude inspirovat spontánní a dynamickou akcelerací i hbitými reakcemi. Model může být dodaný i s pohonem předních kol. Výška podvozku a tlumení vozu jsou regulovány elektronicky řízeným vzduchovým odpružením s plynule se přizpůsobujícím tlumicím systémem. Mimo to je zde systém Audi drive select, který nabízí možnost upravit jízdní charakteristiku vozu výběrem z několika různých režimů.

Díky mimořádné kombinaci velikosti, výkonu a funkčnosti lze nové Audi Q5 charakterizovat jako prémiové SUV stvořené pro každý den. Mezi jeho přednosti patří i celá řada snadno ovladatelných funkcí, které vám umožní zvládat výzvy každodenního života s lehkostí. Například opěradlo zadního sedadla je v novém Audi Q5 rozděleno na tři části a v případě potřeby lze podélně posouvat nebo sklopit do jiného úhlu. Mezi chytrá řešení, která vám usnadní život, patří také standardně dodávaná variabilně rozložitelná rohož, na přání dostupný senzor ovládání dveří zavazadlového prostoru a na přání dostupné adaptivní vzduchové odpružení, což jsou funkce, které usnadní nakládání kufru.

Velkorysý prostorový koncept interiéru nabízí dostatek místa pro pohodlnou jízdu až pěti osob, k jejichž příjemnému cestování přispějí prostorové rezervy v oblasti hlavy a nohou. Vysoká jízdní pozice pak zajišťuje vynikající výhled z vozu. Pocit šířky kabiny podtrhují horizontálně koncipované linie, díky čemuž se posádka cítí ještě komfortněji. Napříč celou šíří palubní desky prochází trojrozměrná dekorativní lišta, která umocňuje celkově stylový vzhled interiéru. K příjemnému cestování přispívají také rozmanité funkce sedadel, jejichž součástí může být i masážní funkce. Po setmění si můžete užívat atraktivní světelné akcenty vytvářené na přání dostupným náladovým osvětlením, které je zahrnuto také v balíčku Design selection pro interiér.

Více o technických datech Audi Q5 si můžete přečíst zde.

Projížďka po Audi Q5

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo