Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Limitovaná kolekce Answear.LAB: čerpá inspiraci z dob hospodářské krize

PR článek
PR článek
5. 10. 2020

Avantgarda. Jednoduchost. Pohodlí. Modernismus. Sex appeal. První kolekce answear.LAB vytváří nový příběh – přitáhněte pozornost svou postavou, odvahou a osobním kouzlem.

Limitovaná kolekce Answear.LAB: čerpá inspiraci z dob hospodářské krize
Zdroj: Foto: Marta Wojtal

Limitovaná kolekce Answear.LAB od Answear.cz se inspiruje trendy třicátých let minulého století, tehdejšími návrháři a filmovými ikonami. Navzdory této inspiraci je ale kolekce docela současná, ostatně výzvy, které přinesly tehdejší těžké časy, rezonují s výzvami, kterým dnes globálně čelí současná společnost.

Foto Marta Wojtal

Limitovaná kolekce answear.LAB odráží rytmus životního stylu dnešní doby. Vezměme si příklad z doby, kdy pro každou část dne byla potřeba speciální oblečení. Nyní se můžeme prezentovat novým způsobem, v závislosti na příležitosti a konkrétní náladě.

Prohlédněte si celou kolekci Answear.LAB

Pánská saka a obleky na Answear.cz

Dobře padnoucí sako a oblek je základ úspěchu. V obleku se musíte vždy cítit dobře a uvolněně. S tím souvisí i výběr materiálu. Obleky by měly být vždy z vlny, a to včetně podšívky. Do podšívky jde místo vlny použít i hedvábí.

Rukávy saka by měly být kratší než rukávy košile. Barvu obleku volte klasickou černou nebo námořnickou modrou. Obleky upřednostňujte raději matné než lesklé, v lesklém obleku můžete působit špatně hlavně při jednáních s klienty a můžete je odradit od obchodu. K obleku se hodí bílá košile a červená kravata. S touto kombinací budete působit sebevědomě a znale své práce. Kvalitní obleky a saka vyrábí například značky Diesel, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Medicine, Only & Sons, Selected nebo Solid, které všechny naleznete v nabídce Answear.cz.

Oblek Answear.LABFoto Marta Wojtal

Elegantní oblek z kolekce Answear.LAB

Pánský oblek se skládá ze saka a kalhot ze stejného materiálu. Třídílný oblek navíc z vesty. Společenský oblek bývá většinou z jemné česané vlny, ale může to být i hedvábí, mohér či kašmír, obvykle jako příměs vlněné látky. Kvalitní vlněný materiál bývá označen slovem Super a číslem (např. Super 120'S). Čím vyšší je toto číslo, tím jemnější a kvalitnější látka. Levné obleky se vyrábějí z umělých vláken nebo směsi vlny a umělého vlákna, nejčastěji polyesteru. Vycházkové obleky bývají obvykle v chladných měsících z hrubší vlny (např. flanel nebo tvíd) nebo z bavlněného manšestru, v teplých měsících pak z lehčí bavlny nebo lnu. K obleku se nosí košile s vyztuženým ohrnutým límcem a dlouhým rukávem, přičemž manžeta rukávu košile by měla o kousek (cca 1–2 cm) přesahovat rukáv saka. Nosí-li muž košile s manžetovými knoflíčky, měla by délka rukávu saka umožnit, aby knoflíčky byly viditelné. Jako obuv se k obleku nosí kožené šněrovací boty či mokasíny, často doplňuje oblek vesta, kravata nebo motýlek, kabát a klobouk. 

Společenský oblek, nazývaný také formální, může mít různé barvy, tradičně šedou a tmavě modrou pro nošení ve městě a hnědou nebo olivovou na venkov. V současnosti je populární i černá barva, dříve vyhrazená pouze pro smokingy a fraky. Tmavý oblek se hodí na večerní nošení a ve dne pro formálnější nebo slavnostnější příležitosti, např. do divadla, na koncerty, večeře, promoce nebo plesy. Světlý oblek pro běžné nošení do kanceláře nebo na obchodní schůzky. Společenský oblek se až na výjimky nosí s kravatou, méně často s motýlkem.

Ke smokingu patří výhradně černý motýlek. Nezbytnou součástí je buď černá hluboko vykrojená smokingová vesta nebo hedvábný smokingový pás, který je obvykle černý, ale může mít i jinou barvu (např. vínový, lahvově zelený). Ke smokingu patří černé společenské polobotky s uzavřeným šněrováním a černými hedvábnými ponožkami. Nosí se na slavnostní večerní společenské události, jako jsou slavnostní večeře, galavečery, předávání cen, opery a plesy. Je o stupeň slavnostnější a formálnější než společenský oblek. Neměl by se oblékat před šestou hodinou večerní. Pro letní období a teplé kraje je typická záměna klasického černého smokingového saka za bílé nebo krémová smokingové sako. Smoking ... Klasik na večer ... V Evropě nazývaný smoking, v USA mu říkají tuxedo, v Anglii dinner jacket. Smoking je vždy obdivován. V divadle ale obvykle při premiérách. Pro méně slavnostní návštěvu divadla volíme tmavomodrý nebo šedý oblek. Pokud se mluví o pozvánce na „black tie“, víme jistě, že musíme ze skříně vyndat smoking. U ostatních akcí, které jsou svátečnější či oficiálnější volíme frak. Hranice mezi použitím smokingu či fraku splývají a nejsou přesně stanovené.

Nabídka obleků a sak na Answear.cz
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo