Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Starostové a poslanci vs. nezávislá média

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
10. 2. 2020

Dále: jak senzory v automobilech zdražují pojištění a proč je zdravější konzumovat mochomůrku červenou až vyčůranou.

Starostové a poslanci vs. nezávislá média

Za 10 let zanikla polovina regionálních novin. Smutné povídání s Lenkou Waschkovou Císařovou. „Při jednom telefonátu mi šéfredaktor říkal: Zavolejte si za dva dny, teď nemám čas, mám uzávěrku. Zavolala jsem za dva dny. Ozval se jiný hlas a říkal: Tady žádné noviny nejsou. – Vždyť jsem mluvila s panem šéfredaktorem. – Ano, ale ten umřel a noviny přestaly vycházet.

„[Č]ím více se snažíme média před politikou chránit, tím víc je dnes politika ničí,“ píše David Klimeš a mě nenapadá, čím jeho úvaze oponovat.

Pavel Karous o degradaci nového Mostu.

František Fuka o filmu tak špatném, že ho asi potřebuju vidět.

Pozoruhodné metabolity lesních hub – nadpis nepřehání, fakt jsou pozoruhodný. „[V] prastarých kulturách, kde byla k rituálním účelům jako halucinogen pojídána muchomůrka červená, na tom byli zdravotně hůře bohatší, kteří pojídali muchomůrky, než chudší, kteří pili jejich moč obsahující muscimol, ale už jen minimum kyseliny ibotenové.“

Anglicky

Ed Dolan se pokouší validovat hypotézu, že nejlepší je ta vláda, která vládne nejméně.

Jaké idiomy se po Evropě používají pro zabití dvou much jednou ranouCelý blog Jakuba Mariana plný objevných map Evropy je, nebo spíš byl, super.

Senzory v autech prodražují opravy pomačkaných plechů – a v důsledku i povinné ručení.

[Audio] Rozhlasové dokumenty BBC jsem objevil skrz díl o zániku Ďatlovovy výpravy, zaujal i díl o životech translidí v Japonsku nebo o tom, jaký dopad bude mít odklon od fosilních paliv na geopolitiku.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

newsletter
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo