Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Proč odvolat brankáře už ve druhé třetině

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
3. 6. 2019

S hokejovou taktikou se to má jinak, než věří trenéři, s řepkou, než říká Babiš, a se švédskými školami, než přesvědčuje Palička.

Proč odvolat brankáře už ve druhé třetině

Datový tým Rozhlasu popisuje, jak se z bruselského nápadu snížit emise staly české lány řepky.

Ivo Bystřičan hledá paralely mezi aparátčíky zakrývajícími černobylskou katastrofu a politiky, kteří si klimatickou krizi „přehazují jako kus radioaktivního grafitu“.

Šikanují ve Švédsku děti, které nechtějí stávkovat „s Gretou“? Nejspíš ne. (Další vývoj: Jan Palička míří do Švédska a Vojtěch Boháč se k němu chce připojit.)

Obrali recesisté o hlasy ANO? Dobré twitterové vlákno a ještě lepší facebooková diskuze.

O koloběžkářích, kteří v sedmdesátých letech přejeli Československo za 64 hodin.

Anglicky

Zásadní otázka posledních dvou týdnů: kdy odvolat brankáře? Šest minut před koncem, když prohráváte o gól, třináct minut, když o dva, a na konci druhé třetiny, když o tři. Spočítali to ekonom s matematikem, musí to být pravda – ačkoliv na Redditu je pár dobrých protiargumentů.

Jakou hudbu budeme poslouchat za dvacet let? Odpověď hledá BBC poukazuje přitom na současné edgy záležitosti, jako jsou algoraves.

The Chronicle of Higher Education se ptá, jestli je magazín Quillette ostrůvkem zdravého rozumu, nebo Parláči pro lidi s titulem.

V Číně, nejlepší epizodě Black Mirror, operátoři upozorňují na to, že voláte člověku, který se opozdil se splácením dluhu.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

newsletter
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo