Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag pod stromečkem

Finmag.cz
Finmag.cz
23. 12. 2018

Když si dáte pod stromeček předplatné Finmagu, uděláte si v příštím roce radost hned šestkrát. Ale co je lepší: za cenu jednoho předplatného můžete mít předplatné dvoje. Půl tuctu radostí můžete dát zítra někomu pod stromeček.

Finmag pod stromečkem

A ten, kdo si Finmag předplácí digitálně, má navíc přístup k našemu kompletnímu archivu. I letos do něj přibylo hodně textů, které časem neztrácejí vůni ani chuť – ostatně zkuste sami, občas dáme na web polovičku článku, výjimečně celý z časopisu. V právě končícím roce se nám urodilo třeba tohle:

Jen pár dnů po senzačních úspěších Ester Ledecké vychází náš zatím první a jediný speciál. Byl věnovaný sportu. A vévodil mu rozhovor s někdejším závodníkem na lyžích a lyžařským trenérem zlaté Ester. Když jsme s ním mluvili, ještě netušil, jak dobře si jeho svěřenkyně povede:

Nevadí vám, že je pro Ester priorita snowboard a lyže jsou na vedlejší koleji?

Když jsem s ní začínal, byl jsem s tím smířený. A bavilo mě, že jí můžu pomáhat zvládat její obojživelnost. Brzo jsem ale zjistil, že v tréninku prkno neupřednostňuje, že je to vlastně padesát na padesát. Možná dokonce trošku víc trénuje na lyžích. Nic to ale nemění na faktu, že snowboard má prioritu. Věřím, že na olympiádě urve medaili.

Může v Pchjongčchangu zabojovat o medaile i na lyžích?

Pojede tam jen obří slalom a super G, zbytek se časově kryje s prknem. Přijde tak o disciplíny, ve kterých by měla větší šanci potrápit favoritky. Škoda, že to takhle blbě vyšlo.



Když v Česku před třemi lety začalo pracovat pět sexuálních asistentek speciálně vyškolených pro práci s hendikepovanými, neváhal. Asistentka ho navštěvuje jednou měsíčně. „Umožňuje mi prožívat krásné chvíle a můžu si s ní taky o čemkoli popovídat. Přinesla mi aspoň trochu radosti. Nevěřil bych tomu, ale opravdu zlepšila kvalitu mého života. Cítím se fyzicky a hlavně psychicky mnohem líp.“

Petra Dlouhá mapovala téma, ve kterém se potkává sex s penězi a sociálním státem.

„Jsem blondýnka plných tvarů, s velkými prsy,“ představuje se klientům osmatřicetiletá Diana Lovecká. Pracuje u klientů doma, v ústavech i hotelech. Nejprve si s každým sedne a popovídá o jeho představách. „Nabízím společnou koupel, masáž, vzájemné doteky, použití sexuálních pomůcek a další příjemné zážitky, na kterých se shodneme. Mým cílem je vždy odcházet tak, aby byl klient maximálně spokojený a uspokojený.“ Každý měsíc tráví týden ve Velké Británii, kde pečuje o klienta po mrtvici. V Česku učí angličtinu. Zbytek času věnuje sexuální asistenci.


Tma na krku, a my ještě ve městě. To není dobré. V podzemí se stále skrývají poslední skupiny bojovníků Islámského státu a dvě prostovlasé cizinky tu budí pozornost. Dojdeme až na dvůr malého domku obehnaného vysokou zdí. Po chvíli z plechové brány vychází kluk v zelené mikině. Z rukávu mu kouká ovázaný pahýl.

Markéta Kutilová byla v Sýrii. Nijak zvlášť nehodnotí a nedojí ze čtenářů emoce. Ještě aby, čtení o zemi, která během krátké doby doputovala do středověku a zpátky se ještě moc nevrátila, vás beztak nenechá v klidu. Červencové číslo Finmagu.


Chytrá sranda, ze které je vám smutno? Tak něco takového je vysvětlení problému českého vysokého školství pomocí přirovnání k vinařským strécům z Horní a Dolní Suché ve Finmagu z letošního září.

V Horní Suché byli tři vinaři. Jednoho dne se starosta rozhodl, že víno bude všem obyvatelům platit obec (samozřejmě z jejich daní), protože je to čestné a spravedlivé. (…)

Někteří začali brblat, že to víno už není, co bývalo. „Co byste chtěli, vždyť je to zadarmo!“ říkali jim místní vinaři. A tak začali kverulanti chodit do hospody v Dolní Mokré, kde nalévali dvě deci výborné Pálavy za třicet. I sešla se obecní rada a rozhodla, že se to s tou podporou vinařů nějak přehnalo a že je třeba podporovat kvalitu, a ne kvantitu…



Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo