Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag na mezinárodním Ekonomickém fóru v polské Krynici

Finmag.cz
Finmag.cz
16. 8. 2017

Na začátku září proběhne další ročník Ekonomického fóra, největší ekonomické konference ve střední a východní Evropě. Finmag bude při tom.

Finmag na mezinárodním Ekonomickém fóru v polské Krynici

Ve dnech 5.–7. září se ve městě Krynica-Zdrój v Polsku koná 27. ročník mezinárodního Ekonomického fóra, letos pod názvem Projekt Evropa – recept pro příští desetiletí.

Největší konference tohoto typu ve střední a východní Evropě se každoročně účastní přes 3000 hostů z Evropy, Asie a Spojených států: prezidenti, premiéři, ministři, hlavy nejvýznamnějších světových firem, nejdůležitější lidé ze světa kultury, umění a médií. Loňský, 26. ročník Ekonomického fóra navštívilo víc než 3500 hostů z 60 zemí.

Zprávy z letošního fóra bude čtenářům Finmagu zprostředkovávat náš splupracovník Luboš Palata.

Ekonomické fórum je už od roku 1992 místem, kde se diskutuje o klíčových tématech našeho regionu, a také místem, na kterém premiéři a ministři evropských vlád přednášejí důležité projevy.

Největší výzvy, kterým musí čelit dnešní Evropská unie, to jsou otázky bezpečnosti, finanční krize, nezaměstnanost, brexit, imigrace. Jim navzdory usilují země přidružené k Evropské unii, jako je Gruzie, Moldavsko nebo Ukrajina, o těsnější vztahy s Unií. A k nejdůležitějším otázkám, které budou na letošním fóru vzneseny, patří ta, která se ptá, jaké vyhlídky má partnerství těchto zemí a Evropské unie.

Tento rok poznamenaly a poznamenají všeobecné volby ve Velké Británii, Franci, Německu, Norsku, Nizozemsku a Česku. Účastníci Ekonomického fóra v Krynici budou debatovat o tom, jak mocenské posuny v těchto zemích můžou ovlivnit mezinárodní vztahy. Nevyhnou se samozřejmě ani reflexím Ameriky, jejího možného vývoje v příštích čtyřech letech, včetně toho, jaký vliv tento vývoj asi bude mít na evropskou politiku.

Krynické Ekonomické fórum je také místem, kde se probírá makroekonomika, podnikání a management, inovace, zdravotní péče, média i kultura. Každý rok se během třídenního setkání uskuteční přes sto osmdesát panelových diskuzí.

Šestadvacáté Ekonomické fórum bylo loni příležitostí pro setkání politických špiček Visegrádské skupiny. Polská premiérka Beata Szydłová, maďarský premiér Viktor Orbán, český předseda vlády Bohuslav Sobotka, jeho slovenský protějšek Robert Fico a spolu s nimi také ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman se během setkání s názvem Střední a východní Evropa: může mluvit jedním hlasem? shodli, že navzdory rozdílům vždycky dokážou najít kompromis a čelit globálním výzvám.

Ekonomické fórum v Krynici pořádá varšavský Institut pro východní studia. Hlavním partnerem je Malopolské vojvodství, hostitelským městem Krynica-Zdrój.
Podrobnější informace na www.forum-ekonomiczne.pl 

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo