Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Ty krávo, autorské právo

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
12. 10. 2016

Vyrostl kdysi v Praze na nábřeží barák křivý tak, že se dodnes lidi z celého světa jezdí dívat, co si to Kocourkovští nechali postavit. A teď se přihlásil autor toho políčku veškeré teologii a geometrii, že bychom mu měli platit za to, jak se nám svět směje. Naštěstí se nám nesměje jen kvůli němu, dneska už vlastně skoro vůbec kvůli němu. Díky, pane prezidente.

Ty krávo, autorské právo
-
+40
+

Chudáky ve Francii nechceme

Český řidič kamionu dostal ve Francii pokutu 135 eur. Jeho vina byla nezpochybnitelná: má moc malou mzdu. Když chce jezdit přes Francii, má mít aspoň tamější minimum. Bratru asi 40 tisíc korun. A jestli na to nemá, ať sedí v Česku na pracáku, tak dlouho, dokud se u nás mzdy ministerským befelem nepodaří vyštěkat na francouzskou úroveň.

-
+19
+

Samsung nebude v balíku

Samsung chtěl zničit iPhone a další konkurenty. Jak se ale ukazuje, tvůrci Galaxy Note 7 byli destrukcí posedlí až příliš. Jejich pádla explodujou lidem v kapsách a na stolech. Firma se rozhodla zcela zastavit jejich produkci a vyzývá zákazníky, aby je vrátili. Což bude asi trochu problém, například britská Royal Mail už se jasně vyjádřila, že nic podobného do balíků, které přepravuje, nechce.

-
+22
+

Pochod králů

Ultratraily, skyrunningy, gigathlony? Zapomeňte: králem dobrodružných sportů je burčákový pochod. Na ten mutěnický přišlo o víkendu odhadem čtyři tisíce lidí. Odhadem proto, že organizátoři a jejich organizování nikoho moc nezajímali. Na startu si všichni srovnali handicap a vyrazili do širého světa. Záchranku si muselo volat osm chodců a není žádný div, že žádný z nich nevěděl nebo neuměl vysvětlit, kde je. Záchranářům nijak nepomohlo, že jim organizátoři nenahlásili ani pochod, natož jeho trasu. Valná část pochodujících ji ale beztak ignorovala a pochodovala po trase, kterou si matně vybavovala z předchozích ročníků. A další část byla tak zhandicapována, že pochodovala, kam a dokud ji nohy aspoň trochu nesly.

-
+14
+

Chlapci a chlapi

Ruská nábytkářská firma CaroBus má spousty originálního nábytku pro děti: nabízí postel stylizovanou třeba do podoby pirátské lodi, londýnského doubledeckeru a nejnověji také obrněného vozu s odpalovačem protiletadlových střel BUK. Lože à la symbol národní hrdosti koupí synovi každý pravý vlastenec, ta postel z něj udělá chlapa.

Nebo BUKvici?

-
+29
+

Sám doma

Harry a Marv si mysleli, že nic horšího než Kevin už je potkat nemůže. Tak ať si od kolegů Garfielda a Kyma nechají vyprávět, jak se vloupali do domu chlapíka, o kterém netušili, že z posledních dvanácti let strávil deset v lochu za sexuální násilí na mužích. Ke své smůle se lupiči trefili právě do toho vzácnějšího dne, kdy se dvoumetrový pořez přezdívaný Wolfman zdržoval na svobodě.

„Oni se ke mně vlámali předem, já k nim zadem,“ komentoval to Wolfman, když po pěti dnech soused zaslechl křik ze sklepa a přivolal policii.

Při troše štěstí / smůly se všichni potkají v krimu. Garfield a Kym jsou z toho už teď mokří banditi.

-
+29
+

Magnet

Architekt Milunić, který kdysi navrhnul takzvaný Tančící dům na vltavském nábřeží v Praze, soudí, že do Prahy jezdí spousta turistů i kvůli němu, že tu pak baští, spí, baví se, zkrátka že tu nechávají peníze. A tak usoudil, že by z toho jako autor údajného turistického magnetu měl něco mít.

Franz Kafka se otáčí v hrobce.

Oprava: Franz Kafka se v rodinné hrobce tetelí blahem.

Oprava: Franz Kafka se šacuje, kde má tužku, aby se mohl přihlásit o svůj podíl na ziscích z turistického ruchu. To se teprv prohneme.


Úvodní fotografii křivého domu jsme zakoupili od kaprik/Shutterstock.com. Pokud bude pan architekt chtít podíl na zisku, zkusíme předat kontakty

Minule nám naložili

Místo aby manželku propleskl nebo alespoň demonstrativně rozflákal porcelán po tchyni, jak je to zvykem v obyčejných slušných rodinách, vyrazil s pistolí za pasem vybrat nejbližší banku. „To radši budu ve vězení než doma,“ vysvětlil překvapeným policistům, proč na ně i s uloupenými třemi tisíci dolary čekal na místě činu.

Ale houby, přepočítejte HDP

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo