Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Boží, mlýny melou!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
21. 9. 2016

Někdy je těžké ubránit se radosti poněkud škodolibé.

Boží, mlýny melou!
-
+32
+

Tahle země není pro rudý

Paní Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu České republiky za KSČM, je ročník 1975. Když padla železná opona, bylo jí čtrnáct. Poslankyní byla i její (nevlastní) matka Květoslava Čelišová. Taky za komunisty. Zatímco ostatní se modlili, dá-li soudruh, u Gábiny doma asi s výjezdními doložkami a devizovými přísliby problém nebyl. Boží mlýny ale melou… Sice pomalu, ale nakonec taky plán splní na sto procent. Jak to mají komunisti rádi. 

Místo havany na pláži tak na Gabču protentokrát zbyl jen tuzemák ve Sněmovní. Hubáčkovou může uklidňovat alespoň to, že ani tentokrát neselhala její životní ideologie: někdo možná dřív, někdo později, nakonec se ale budeme mít všichni stejně.

-
+22
+

Na zkušenou

Škoda že paní Hubáčkové není sladkých osmnáct. Do Ameriky by ji sice stejně nepustili, ale aspoň by si mohla za hubičku projet vlakem Evropu. Němečtí europoslanci přišli s návrhem, aby každý čerstvě osmnáctiletý Evropan dostal k narozeninám Unií placený patnáctidenní lístek Interrail. „Skoro každý v Evropě si vzpomíná na jednu nebo více zajímavých cest vlakem. Je to opravdu skvělý nápad,“ podpořil návrh viceprezident Evropského parlamentu Alexander Graf Lambsdorff. Cílem neobvyklého nápadu má být posílit vztahy a soudržnost mezi rozhádanými evropskými národy.

Když jsem jel naposledy vlakem já (nevím, jestli shodou okolností, ale bylo to z Brna!), uspal mě v kupé éterem rumunský gang. Ukradli mi telefon, počítač, peněženku i iluze. Policajti v Praze na hlaváku mi totiž vysvětlili, že to o tom vědí, ale že se Rumuni paktují s českými průvodčími, kteří jim za podíl dodávají tipy, takže s tím nemohou nic dělat.

Jojo, v jednotě je síla!

-
+13
+

Sedmdesátiletý Čech odříkal nazpaměť 2989 čísel z konstanty pí. Prý jich umí dokonce pět tisíc, bohužel ho ale během odříkávání rušily vrzající parkety, klávesnice, a někdo pak dokonce otevřel okno! Pro příští rekordní pokus proto pozve diváky do svého tréninkového centra, kde má prý optimální podmínky. A na věšáčku navíc i toaletní papír.

-
+11
+

Vo

„Kdybyste se mě zeptala na číslo auta mé manželky, tak ho nevím. Matematický génius opravdu nejsem,“ popsal zcela upřímně své životní priority počtář z minulého příspěvku přítomné novinářce. Naštěstí ale žijí i géniové s úplně obrácenými hodnotami, kteří vrzání vyhledávají, SPZ manželky poznají na sto honů a vědí, že po dobrém výkonu je, než se ráno zdekujete, potřeba pořádně vyvětrat. Tým vědců v čele s profesorem Wimem van den Brinkem z univerzity v Basileji si pozornost médií určitě zaslouží, i když jim místo voní spíš pívo. Ve své nedávno publikované studii prokazují, že když tam v pátek pošlete tři až deset neznámých, dostanete na konci rovnice chuť na pár pořádných čísel.  

Minimálně tři celý, a pak jako sladkou tečku jednu čtrnáctku s patnáctkou.

-
+15
+

Pivo

Místo komplikovaného vědeckého experimentu na pečlivě vybraném vzorku šedesáti lidí, by přitom bývalo stačilo vyrazit do Nového Yorku. Tamní společnost LinkNYC provozující na ulicích volně dostupně wifi kiosky s displejem a klávesnicí, které začaly nahrazovat klasické telefonní budky, musela zásadním způsobem přehodnotit svou strategii, když se u kiosků začali shlukovat ožralí bezdomovci. To se samozřejmě dřív dělo i u klasických telefonních budek. V těch ale podnapilí houmlesové nečuměli na porno.   


Minule nám naložili

V Rakousku, druhé nejnudnější zemi světa, se na jaře nepovedly prezidentské volby, tak si je chtěli střihnout znovu a lépe. Jenže jim to nelépe!

Jedinečná příležitost! Poprvé za sto let!

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo