Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Vrahem je titulkář!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
7. 9. 2016

Věřte tomu, zahradníci za nic nemůžou. Esencí všeho nízkého, co se v člověčenstvu nalézá, je ten, kdo vymýšlí v novinách titulky. A na webech taky.

Vrahem je titulkář!
-
+17
+

Ti volal Alláh, jo?

Islámský stát zakázal fotbalové rozhodčí. Vadí mu, že se sudí při rozhodování fotbalových zápasů řídí pravidly Mezinárodní fotbalové federace FIFA, což je v rozporu s nařízeními Alláha. Je příjemné dočíst se, že se stále existují rozhodčí, kteří se snaží nepískat podle pokynů shora.

Pardon. Existovali.

-
+18
+

Čurák. A co chtěl?

Fotbalová pravidla plánuje islámský stát nahradit jediným opatřením vycházejícím z principu kisás, podle kterého mohou zranění fotbalisté uplatňovat právo na odplatu na protihráčích, kteří jim zranění způsobili. Achillovku za achillovku, bombu do slabin, za… bombu do slabin. Náš tajný zdroj znalý zákulisí první ligy nás informoval, že by obdobná změna mohla brzy dorazit i do Česka. Po ePojištění čekají ligu noví atraktivní marketingoví partneři. Zájem už projevili přední výrobce zdravotnických lůžek LINET, krematorium Strašnice a výrobce ekologických rakví KOMES.

-
+13
+

O titul nejlepšího ligového střelce

Bookmakeři v reakci na nové pořádky začínají favorizovat brněnské fotbalisty. Ne že by zázrakem přestali hrát tužku, zkuste si ale sestřelit někoho, koho sponzoruje Česká zbrojovka.

-
+18
+

Design, který tě chytne

IKEA řeší další skandál. Po aféře s komodami MALM, které v Americe zabily šest dětí a výrobce je musel stáhnout, se teď stahují mračna nad koupací stoličkou MARIUS. Jak zjistil Claus Jørstad, stolička je prima, když si chcete užívat dlouhou línou sprchu vsedě, jen musíte počítat s tím, že teplá voda narozdíl od IKEA vaše vybavení nestahuje, ale roztahuje. Otlačené varle se Clausovi podařilo vyprostit, až když mu v bojleru došla teplá voda. Mít Claus karmu, asi tam sedí ještě dnes… 

Obrázek zvětšíte klikem, ale upozorňujeme, že záběr může někomu přijít drastický. Ukradeno z Facebooku

-
+14
+

Až na vrcholky hor…

Pár, který se ještě nedávno chlubil, že jako první indická dvojice zdolal nejvyšší horu světa, musel s pravdou ven. Přiznání, že na Everest vylezli jen ve Photoshopu, nikoho nepřekvapilo, jiní horolezci říkali, že by je přece museli nahoře vidět. Překvapivý byl ale trest od nepálských úřadů. Ty manželům na dalších deset let zakázaly lézt v Nepálu po kopcích. Indické kreativce to ale od pokusů o zdolání dalších vrcholů pravděpodobně jen těžko odradí. Další expedici ohlásili už na začátek jara, kdy by měla vyjít aktualizovaná verze jejich oblíbeného fotoeditoru.

-
+14
+

Pustina

Melbournská univerzita vypsala kurz přežití na Marsu. O předmět, který vás naučí, jak si v nehostinných podmínkách vypěstovat jídlo nebo opatřit zásoby vody, je velký zájem. Místo cestovatelů na rudou planetu si ho ale objednávají bojácní prvonávštěvníci Austrálie. Podnebí je podobné marťanskému, jen havěti, která vás může otrávit na tisíc způsobů, je v zemi Skippyho o hodně víc. Absolventi jsou s nabytými dovednostmi spokojení, stěžují si jenom na to, že je kurz poměrně suchý.

-
+15
+

Vrahem je titulkář!

„Obávaný vrah pražských taxikářů byl obyčejný zlodějíček, zjistila MF Dnes,“ zněl nadpis na iDnesu. Šéfredaktor Jarin Plesl bude na základě zjištění investigativních kolegů otevírat na Olšana hroby a vysvětlovat řidičům, že nejsou mrtví, že jim jenom chybí šrajtofle a hodinky. Kromě toho pro ně má ale i blbou zprávu: Zatímco odpočívali v pokoji, přišel Uber.


Minule nám naložili

Ministerstvo spravedlnosti společně s vězeňskou službou, firmou A-Giga a operátorem T-Mobile spouští unikátní projekt. Ve vinařické věznici vznikne call centrum. Posíláme palec nahoru. Horší trest si fakticky představit nejde.

Dobrý den, tady Kajínek

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo