Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Buď království tvé…

Martin Vlnas
Martin Vlnas
3. 8. 2016

Ať už věříš ve steroidy, burčák, poctivýho jointa, nebo rychlou ruku, nikdy nevěř Haškovi.

Buď království tvé…
-
+31
+

Sklepmistr

Víte, co mají společného Michal Hašek a ráno po dvou litrech pajcovaného burčáku od krajnice? Vždycky, když už si myslíte, že máte to nejhorší za sebou, přijde taková nálož, se si musíte na hlavu vrazit studenej hadr a představovat si, jaký by to bylo krásný, kdyby tady nežili lidi, který vám dokážou s kamennou tváří tvrdit, že jste nic lepšího v životě nepoznali, a přitom lhát, jak když tiskne.

Až tuhle metu jednou překonáme, možná společně s nimi zmizí i lidi, co to od nich za rok po na chlup stejném proslovu nakoupí znova.

-
+28
+

Zika, nebo ruská klika?

Moskva chystá náhradní hry za Rio. Účast většiny ruských sportovců už byla potvrzena a na hry se vyloženě těší, ostatní se ale k nelibosti ruského prezidenta omlouvají jako na běžícím pásu. Bojí se, že je v dějišti her budou místo komárů píchat certifikovaní lékaři ministerstva sportu.

-
+27
+

Lovci policajtů

„Němec zavolal policii na pářící se ježky, ti je zahnali baterkou,“ napsal deník.cz. Pevně doufáme, že není světloplachost německých strážců zákona nakažlivá.

-
+25
+

Ras Tafari

Stejně tak si přejeme, aby si ta smilnící bodlinatá horda jednou neposvítila na editory velkých mediálních domů. Veselit bychom se pak mohli už asi jen s předsedou Mladých lidovců. Jeho report z víkendu křesťansko-demokratické mládeže, kde se o večerní program postarala kapela Čtyřlístek, ozdobený titulkem „Na Strakonicku se sjeli Mladí lidovci z celé republiky“, dává naději, že by se po Bělobrádkovi mohl stát dalším předsedou strany někdo, kdo si místo podkuřování raději zahulí. 

-
+21
+

Ruka boží

Dva Češi kradli v Rakousku z kostelních pokladniček milodary. Jaký trest mladíkům krádež 1800 korun vynese, nevíme. Když se však o něco podobného naposled pokusili husité, skončilo to křížovou výpravou. A přitom stačilo mít v autě baterku…

-
+32
+

In vino veritas

Jedna dobrá zpráva na závěr. Hospodářské noviny spustily e-shop s vínem. Po dlouhém čekání tak konečně publikují placený obsah, který stojí za to. 


Minule nám naložili

Zatímco überodborář Středula se snaží s chudobou bojovat neustálým zvyšováním minimální mzdy o pětikilo (což stejně zvyšuje jenom tep na jednáních tripartity), v Mexiku našli mnohem efektivnější způsob. Jednoduše vydali novou statistiku, podle níž všichni tamní obyvatelé meziročně zbohatli.

Happy ending

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo