Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Daním neuplaveš

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
13. 7. 2016

Daně a smrt jsou jediná jistota. Novinka je, že obojí vás může dostihnout i ve vlnách.

Daním neuplaveš
-
+29
+

Baywatch

Když se úředníci z řeckého berňáku přišli ptát dámy, která na pláži prováděla za úplatu masáže, jestli má povolení a zaplacené daně, masérka skočila do vody a uplavala jim. Podruhé berňák vyslal úřednici rovnou v bikinách. Když řekla, o co jí jde, masérka se opět chtěla spasit ve vlnách, jenže cifršpionka prokázala lepší plavecké kvality.

Kdo ale bude platit daně, až se všichni dozvědí, že kontroly chodí v plavkách?

(Tak dobře, je to ošklivý trik: paní na titulní fotce je ilustrační, pravděpodobně není z finančáku. A i když tam možná pracuje podobná, k vám na kontrolu ji určitě nepošlou.)

-
+21
+

Inkluze ničí nejlepší ruské školy

Je přirozené, že čerství absolventi si chtějí po zkouškách trochu zařádit, dopřát si tvrdý reset a ztropit nějakou ostudu, ať každý vidí, že to dali a že na to mají. Existují ovšem výjimky.

Když si nedávno pár desítek čerstvě vyškolených špionů ruské FSB udělalo maturitní večírek s průvodem černých služebních mercedesů, s hromadným focením a se zveřejňováním těch fotek na největším tablu na světě, tedy na Facebooku, dobrému báťuškovi Putinovi se jistě div nerozskočilo tvrdé kágébácké srdce.

-
+23
+

Špinavá

Citibank napsala do Venezuely, že za měsíc zavře účet tamější centrální banky. „Venezuelu nikdo nezastavíׅ,“ komentuje to třiapadesátiletý řidič autobusu Nicolás Maduro, který si nyní přivydělává jako prezident. Nezastaví. Víme samozřejmě, kam ta cesta vede, jen nevíme, jak to slušně povědět. Určitě ale můžeme říct, že vzhledem k nedostatku toaletního papíru, což je standardní průvodní jev pokročilého socialismu, tam nejspíš nebude vytřeno.

-
+15
+

Nehalal

Když se v australském Christchurchi na Ahmeda v jeho fastfoodu vytasil chlapík s bouchačkou, dobrý muž nejprve dokončil kuřecí dobrotu pro předchozího zákazníka. Pak se otočil a odešel. Pak se otočil a odešel i lupič, zřejmě mu došlo, že by na svou objednávku čekal dlouho. Nebo mu došlo, že vlastně nerad halal.

-
+15
+

Red Hot Chili Metallica

Být rocková hvězda je řehole. Všude jste středem pozornosti a každou chvíli někdo somruje o selfíčko nebo o podpis. Nebo vám prohledává zavazadla, jestli v nich máte koks a trávu. Když si vzali běloruští celníci stranou chlapce z Red Hot Chili Peppers, nejspíš čekali, že budou čelit variantě kufry, koks a tráva. Jak se ale ukázalo, šlo zas o autogramy, na služebně už byly nachystané fixky, cédéčka a plakáty. Basista Flea se do podpisování moc nehrnul, jenže jak se pregnantně vyjádřil: „They had the power.“ A tak celníkům těch pár cédéček Metalliky podškrábnul.

We were called into customs officials office at an airport in Belarus and they asked us to sign a bunch of Metallica cd's and photos. We tried to explain to them that we weren't Metallica but they insisted that we sign anyway. They had the power. Well I did play fight fire with with with Metallica once. I love Metallica anyways but I'm no Robert Trujillo.
Zdroj: Fleaův Instagram

-
+17
+

Čína se diví: Jihočínské není čínské?

Mezinárodní arbitrážní soud v Haagu řekl, že nároky, které si Čína dělá na většinu Jihočínského moře, jsou liché. Filipínci, kteří si stěžovali, že čínské válečné lodi dělají moc velké vlny, které nesvědčí jejich rybářským bárkám, slaví, což nesvědčí o velké prozíravosti. Čína (která prozíravá je a dopředu hlásila, že soud neplatí) prská, nároky na kus Severního moře na dostřel od Haagu ale zatím nevznesla.


Minule nám naložili

„Měli bychom se svléknout a pracovat,“ řekl běloruský prezident Lukašenko. A pracující se toho podle fotek na sociálních sítích docela chytili. Jde zřejmě o trik, jak naplnit státní pokladnu. Za hodinový přístup ke kamerovému systému v největší běloruské slepičárně zaplatíte čtyřicet babek, pokud přihodíte ještě pětku, dostanete navíc i bonusovou kameru u píchaček. Ještě před pár týdny se dívala jen tajná služba.

Smrt si koleduje

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo