Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Život je jen hra. A není to FarmVille

Martin Vlnas
Martin Vlnas
25. 5. 2016

Že se občas najde magor, který si myslí, že žije Grand Theft Auto, to je vlastně normální. A že si zástupci světové velmoci myslí, že žijou Command & Conquer? No, to je vlastně taky normální. Nebo dokonce pravda.

Život je jen hra. A není to FarmVille
-
+22
+

Telefon komórkowy

Mobilní operátor Vodafone musí zaplatit šest set tisíc korun autorům Krkonošských pohádek za to, že ve své přiblbé vánoční reklaměparazitoval na dobré pověsti Krakonoše. Dobře jim tak. Měli si stejně jako růžová konkurence radši vystřelit z někoho, kdo se poškození dobré pověsti domáhat nemůže…

-
+30
+

Command & Conquer

Ruská ambasáda ve Velké Británii na oficiálním účtu tweetovala o dodávkách kamionů plných chemických zbraní extremistům u syrského Aleppa. A zprávu „dokumentovala“ obrázkem z oblíbené počítačové hry Command & Conquer.  

Příští oficiální fotografie Vladimira Vladimiroviče a jeho kabinetu by pak mohla vypadat takhle:

Najdete na ní dokonceí i první větu novoročního projevu připravenou k tweetnutí.

Že je to pravda, vědí nejen obyvatelé Donbasu, ale taky všichni ostatní, kteří se s Ruskem v prvním díle Civilizace pokoušeli uzavřít mír.

-
+24
+

Darujte orgány!

V Japonsku se potýkají s kritickým nedostatkem dárců orgánů. V zemi, kde se všichni dožívají minimálně sta let, a přesto tamní populace mizí stejně rychle jako tuňáci žlutoploutví, se není čemu divit. Přesto, nebo možná právě proto, cílí poslední kampaň vysvětlující důležitost dárcovství orgánů na zbytky dětí (v tamní populaci, samozřejmě). Přesvědčte se sami. Věříme, že si z toho děti odnesou víc, než pětačtyřicet stehů a díru po ledvině.

-
+22
+

Rudý bratr

Naštěstí jsou v Asii i šťastné země, kde je dostatek všeho. Dětí, altruistických vůdců i občanů, kteří by se pro vůdce rozkrájeli. A právě s takovými se chceme přátelit. S hlavami dvou největších si už Miloš poklábosil, ve sbírce mu tak donedávna chyběl už jen skalp severokorejského vůdce. Snaživý Kim bohužel pochopil Ovčáčkovu pozvánku psanou jihokorejským translatorem doslovně, a na Hrad tak předevčírem doputoval místo velkého obrněného vlaku jen malý balíček s velkou rudou hvězdou.  

I když se tiskový mluvčí nejdřív snažil zamést stopy a dárek skončil ve špajzu jako náhradní násada na mop, prezident ho při honění mlsné objevil. Od té doby nutí Mynáře, aby si ho sehnal taky a jezdil na oficiální návštěvy Slovenska a Rakouska místo něj.

-
+23
+

Odsvětimany

Když se dříve odsvěcoval kněz, vydrbali mu cihlou tonzuru, takovou tu roztomilou plešku na šošolce – protože když se světil, biskup mu právě tohle místo natíral svěceným olejem. Pevně doufáme, že na kardinála Duku vezmou za to, že přijal pozvání odsloužit mši při oslavách 666. výročí první písemné zmínky o Osvětimanech hnedle rotační brusku. Jinak budou v severokorejských wellnessech za chvíli běhat jen samí plešouni. 

-
+38
+

Umřel Adolf Born

Jak ukázal Luboš Motl, zabíjet se dá i beze zbraní.  


Minule nám naložili

Takový Jablonec hrál s Příbramí, která k záchraně potřebovala remízu. Není tajemstvím, že to nakonec po nervydrásajícím mači dopadlo. Jablonečtí byli natolik slušní, že za celý zápas na Starku vystřelili jen jednou. Pálil navíc Ruslan Mingazov z Turkmenistánu, který sice neumí pořádně česky, i tak si ale vygooglil, že abyste porazili Starku, potřebujete rány minimálně tři.

Fotbalový speciál

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo