Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Buď stroj!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
4. 5. 2016

Co je to pořád za otázku, jestli nám stroje vezmou práci? Samozřejmě vám vezmeme práci a taky manželky a vypijeme vám všechno kafe. Až se staneme stroji. Pomalu na tom začínáme dělat. A nejdřív tedy ta kávička.

Buď stroj!
-
+10
+

Ještěři z podsvětí

„A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch, aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména,“ dočteme se v knize Zjevení. Podrženo, sečteno, Bible je bohužel zase jednou mimo. První jedenáctka se nechala v Česku ocejchovat dobrovolně. Ne kvůli satanovi, ale kvůli kafi a dveřím od kanclu!

-
+8
+

Byznysplán

Vymyslete si měnu. Vymyslete si, že ji vymyslel Japonec s velkými brýlemi. Pojmenujte ho neúspěšném skokanovi na lyžích, třeba Yamamnato Začiroki. Postněte o tom na tajné sociální síti pro Svobodné. Až budete mít na fejsbůčku dost kamarádů, začněte stříhat metr a založte si firmu na čipované kávomaty a chytré dveře od kanclů. Čiroky nechlastejte, abyste se neprokecl prsaté servírce (to bude nejtěžší). Nechte si sedmáček! A pak, až bude jeden Yamamnato za 450 doláčů, zavolejte na Novu.

-
+12
+

Cit pro jazyk

Francouzi představili hymnu pro „své“ fotbalové Euro. Je v angličtině. Vláda se vzteká nad promarněnou příležitostí ukázat světu, že Francie je světová. Mohlo být ale hůř. Francouzskou identitu naštěstí zachraňuje hlavní zpěvák Mat Bastard. Narodil se v Belgii japonskému otci a africké matce.

-
+8
+

Natvrdo na suchu

Venezuela nemá vodu, nemá peníze a nedokáže vyrábět dost elektrické energie, aby pokryla i ty nejzákladnější potřeby obyvatel. Nicolás Maduro, tamní socialistický prezident, se proto rozhodl vyhrnout rukávy a čelit problémům se vztyčenou hlavou. Nejnovějším prezidentským dekretem nařídil všem vládním úřadům včetně toho svého, že můžou pracovat maximálně dva dny v týdnu, v pondělí a v úterý. Zatímco prostí Venezuelané zahání chmury, Petr Mach zahání erekci. 

-
+9
+

To si nechte vytetovat

Velký hadronový urychlovač je od pátku mimo provoz. Zkratovala ho lasička, která zalezla kamsi do elektriky. Kupodivu to neznamenalo konec Mléčné dráhy, ani sluneční soustavy ani zeměkoule, ale pouze lasiččinu. Ač neúspěšný, lze tento pokus o černou díru považovat za vrcholné číslo šelmy.

-
+9
+

Malý Mirek

Zatímco všichni chodí na roztomilé gorilí mládě, přivítala pražská zoo v tichosti další. Maminka známá není, tatínek, který po sobě nechal jen tři sedmičky z jednorukého bandity, také ne. Indicie ale nasvědčuje, že by jím mohl být Ivo Valenta. Než se něco prokáže, nezbývá Mirkovi nic jiného, než zažádat o synotčí důchod.

Další obrazové nálože najdete na TMBK.


Minule nám naložili

Polským židům v Poznani několik let kázal falešný rabín Jacoob Ben Nistell. Neobřezaný kuchař Jacek Niszczota jim tvrdil, že se narodil v Haifě na úpatí biblické hory Karmel. A oni se tvářili, žemu to věří. Hebrejsky neuměl, obřady pletl – ale  zas rabínoval dobrovolně a bez nároku na honorář... 

Ráno se probudíte a Halík je papež

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo