Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Půjde to i bez něj

Gabriel PleskaMartin Vlnas
Gabriel Pleska, Martin Vlnas
13. 4. 2016

Nedávno jsme zkusili, jestli se naše glosy obejdou bez Andreje. Šlo to. A zkusíme ignorovat další! Dával lekce špičkového trollingu, i když neví, co je web. My ani slovo. Mladá fronta tvrdí, že mu lid věří, že svatováclavským kopím natrhne Alláhovi. My ani slovo. Má k ruce toho, který denně předstihne vlastní karikaturu. A to je asi nejtežší. Ale ani slovo, fakt.

Půjde to i bez něj
-
+16
+

Konečně něco pro lidi

Vodáci se od letošního roku musejí řídit novými pravidly. K lahvi rumu patří podle upravené vyhlášky mezi povinnou výbavu každého rafťáka taky hasicí přístroj a patnáctimetrové tažné lano. Vodáci s trojkou v oku se už nemůžou dočkat léta. Tryskový pohon pomůže na voleji nebo prorve zácpu před ucpaným jezem, lano natažené od stanu zase helfne s návratem po nočních radovánkách. A pak že politici myslí jenom na sebe.

-
+16
+

Doba temna

Že nemáte na hasičák? Nevadí, půjčte si! Doba temna, kdy se dluhy musely splácet, je nenávratně pryč! Hned 24 exekutorských úřadů je momentálně prázdných, takže vám na dveře jen tak někdo nezaklepe. Likvidační jsou podle prohlášení exekutorů hlavně náklady na poštovné. Nejspíš pohledy kamarádům z exotických destinací…

-
+12
+

Cizí BRKI

Ještě před pár lety byste na stránkách brki.cz našli Bankovní registr klientských informací – tedy to, čemu se laicky (a výstižněji) říká registr dlužníků. Za pár stovek vás mohli potěšit výpisem, že v žádné bance nic nevisíte. Jak nás upozornil čtenář lokvenc, který si v našem starším článku kliknul na link, na adrese je dneska úplně jiný web. Potěšit vás může zadarmo, pokud ovšem sami přiložíte ruku k dílu. A pokud beznadějně nevisíte.

-
+15
+

Jak z vola

Obhájce muže obviněného v Pákistánu z terorismu tvrdil, že pojistka u granátu je prostě příliš složité zařízení na to, aby jeho mandant věděl, jak s ní zacházet. Nakonec proč ne, blbá obhajoba to není, osob rozumu mdlého je na světě víc než dost. Například ten policajt, který soudci z fleku předvedl, že vytrhnout pojistku je hračka. Když se řekne krve jak z vola, je to hodně krve.

-
+17
+

Zbořený bořil

Na akčního hrdinu si hrál v Praze policista Karel. Úplně jako v hollywoodské automobilové honičce dokázal svým džípem zdemolovat přes padesát auťáků. Rozdílů bylo minimum. Tak například v americkém filmu policista honí zločince. Karel nikoho nehonil. Proto taky nemusel jet stopadesátkou, a když se mu některé auto nepodařilo nabořit tak, aby byl s výsledkem spokojen, klidně si mohl couvnout a výsledek opravit. A pak taky v bijáku nebývají švestky za volantem jak slívy.

-
+15
+

Trojka

Celý svět ví, že švédské číslo je tři. Když vyjedou Švédové do světa, dřív nebo později se jich na něj někdo zeptá. Poměrně malou šanci na úspěch má tedy kampaň theswedishnumber.com, která se snaží světu vnutit, že švédské číslo je +46 771 793 336.

Když na tohle číslo zavoláte, telefon zvedne náhodně vybraný Švéd, se kterým si můžete pohovořit, o čem chcete. Volali jsme včera ve tři ráno se zapnutým hlasitým odposlechem a chtěli si povídat o trojce. Byl to srdečný rozhovor plný vřelých emocí na obou stranách. Potěšení z něj kalilo jen to, že nikdo ve společnosti nerozuměl švédsky.


Minule nám naložili

Liberální institut vyloučil svého bývalého ředitele a děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka, protože si dělal, co chtěl. Podle vyjádření současného ředitele je takové chování v přímém rozporu s principy liberalismu.

Ordnung muß sein

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo