Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Zastavme ich, bratia!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
9. 3. 2016

Na Slovensku se o víkendu volilo. Vyhráli ochránci hranic. Předmětem koaličního vyjednávání je jen to, jestli narušiteli hranice mířit na nohy, nebo ho brát na komoru. A jestli střílet jen po těch, kteří chtějí dovnitř, nebo i po těch, co by rádi ven.

Zastavme ich, bratia!

A my teď párkrát narušíme hranice dobrého vkusu. Dokud se za to nestřílí.

-
+13
+

Hromy divo bijú

„Nemusí se všichni zabít, ale je nutné při ochraně hranic použít násilí,“ pronesl včera v televizním studiu německé televize Das Erste Richard Sulík, předseda liberální strany Sloboda a Solidarita, která ve slovenských volbách získala dvanáct procent hlasů. Německým posluchačům i nám v tu chvíli spadl kámen ze srdce. Teď, když víme, že vedle fašouna Kotleby (osm procent), nácků ze SNS (osm a půl procenta) a Fica (dvacet osm procent) najdeme na slovenské scéně pořád i umíněného politika, který bude muslimáky nejdřív solidárně střílet do kolen, je svět hned růžovější.   

-
+3
+

Antikoncepce

Maria Šarapovová je sice krásná a hlavně bílá, na Slovensko bychom jí ale stejně jezdit neradili. Místo Sulíka by se jí totiž velmi pravděpodobně ujal Boris Kollár, další politická stár, extravagantní milionář a především otec devíti nemanželských dětí (s osmi různými partnerkami), jehož kulky, na rozdíl od těch solidárních Sulíkových, cíl nikdy neminou. Dost pravděpodobně by Márii nezachránilo ani to, že posledních deset let bere prášky!

-
+11
+

Sme rodina

Mimochodem, Boris Kollár není výkonný jen od pasu dolu, něco má i pod čepicí. Stranu Sme rodina, ve které jsou kromě něho hlavně jeho bývalé partnerky, založil jen tři měsíce před volbami. Teď získal jedenáct poslaneckých křesel. I když sám tvrdí, že do politiky šel proto, aby ochránil svou rodinu před imigranty – s jiným programem na Slovensku očividně nemáte šanci uspět – my víme, že Kollára už dlouho děsí strach z různých nepříjemných spodních chorob, a tak potřeboval imunitu.

-
+16
+

Slepý jak patrona

Kromě Slovenska bych vám ze seznamu dovolenkových destinací doporučil vynechat také Spojené státy. K ostrostřelbě se totiž kromě slovenských politiků chystají taky slepci z Iowy. Stávající nařízení o tom, že když jste slepý, jak patrona, tak nemůžete mít u pasu kvér a pod postelí brokovnici, bylo tamními zákonodárci prohlášeno za diskriminační a o novou formu seberealizace je mezi slepými Iowany obrovský zájem. Úřednicí v distriktu Polk už vydali zbrojní pas minimálně třem zrakově postiženým občanům, i když nedokázali vyplnit oficiální žádost, protože na ni zkrátka neviděli. 

Fronty se zatím před úřady netvoří. Úřednicí se přesto obávají, že vyhráno nemají. Až k nim jednou všichni ostatní a zatím méně šťastní slepci trefí, bude zle.

-
+13
+

Zdravotní důvody

Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči, člen správní rady VZP a primář Nemocnice Na Homolce Josef Vymazal od Babiše se rozhodl rezignovat na svou funkci. Odvolal se na zdravotní důvody. Za jeho rezignací stojí především problémy v citlivé oblasti mezi žlučníkem a slinivkou, laicky nazývané tendr. Je smutné, že prevenci zase jednou podcenil člověk od fochu. Naštěstí nešlo v případě Vymazala o terminální stádium. Stačí klid, pravidelný režim, dietní strava a za pár let na Borech bude vše v pořádku. Držíme palce!

Minule nám naložili

E-stonsko jako první země v Evropě zavedlo e-občanství. Teď legalizovalo Uber a další služby sdílené e-konomiky. My Pražáci si, chceme-li sdílet alespoň cestu do práce, musíme pro novou Lítačku dojít osobně na magistrát. Naštěstí ale umí všechno od A do Zet. Aktualizovat kupon a Znovu aktualizovat kupon. Stotisící majitel dostane od magistrátu měsíc s Krndou.

EU vám tousty neosladí 

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo