Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Kdo by kouřil Miloše?

Martin Vlnas
Martin Vlnas
10. 2. 2016

Zkoušeli to s varováním ministra zdravotnictví: Kouření způsobuje raka na plicích, kouření způsobuje neplodnost, z kouření se blbne. Teď budou kuřáky odrazovat obrázky: rakem na plicích, zpomalenými spermiemi, černými zuby. Nic to nepomůže, hulit se bude dál. Přitom řešení je tak snadné.

Kdo by kouřil Miloše?
-
+21
+

Zlaté české…

Policie stíhá muže, který v jednom z mosteckých supermarketů vylil devětadvacet lahváčů do termotašky, vrátil prázdné láhve do výkupu a spokojeně odešel. Stejný trik použil už potřetí.  Tentokrát způsobil škodu za šest set korun. Muži zákona se modlí, aby to byl poslední případ Pivního démona. Pokud totiž projde Babišovo snížení DPH u piva, budou na podvodníka krátcí, dokud Ústavní soud nerozhodne, jestli se pivo v termotašce posuzuje jako lahváč, nebo pivo čepované. Na stole je i klasická česká kompromisní varianta patnácti procenty daněného taškáče.

-
+9
+

Račun

Ronald Jackson našel v mobilu své dvanáctileté dcery velmi neslušnou esemesku. Rozhodl se proto, že když je dcera kanál, telefon si nezaslouží a sebral jí ho. O dva a půl roku později se za to ocitl před soudem. Dceřina matka ho obvinila z krádeže a nechala odvést v klepetech. Pánové, až zase někdy potkáte po osmém velmi levném sudovém pivu krásnou, ale na první pohled tupější dámu, zkuste si při placení vzpomenout Andreje a jeho „račun“.  Dost pravděpodobně dostanete přes držku, na druhou stranu vám to zachrání následujících dvacet let života. A pak že EET k ničemu není.

-
+10
+

Dva a půl chlapa

Díky vpravdě hrdinskému činu Ondřeje Kundry z Respektu, který se rozhodl zveřejnit sumu zaplacenou za propuštění Hančy a Tončy dnes víme, že průměrná česká dívka na cestách má cenu 75 milionů korun. Když si to srovnáte s íránským teroristou propuštěným za 150 milionů, vyjde vám cena chlapa na bratru 30 milionů. To je dva a půl chlapa na jednu slečnu. Kromě Erika Taberyho a Alího Fajáda tak musí mít z posledního vývoje radost i Eva Hauserová.

-
+12
+

Zdroje jsou

Po zveřejnění oficiálního kurzu lze očekávat nabídku českých občanů ze všech koutů světa. Ještě že je peněz dost. Do konce minulého roku Česká národní banka za intervence proti koruně utratila 440 miliard. A chce utrácet ještě minimálně rok. Za 440 miliard by bylo baj očko nějakých šest tisíc děvčat – a to neuvažujeme o množstevní slevě, s tou by jistě vybylo členům bankovní rady každému na ajfouna. A pak by na něm místo centrálního bankování od večera do rána pařili Farmville, to by na světě bylo!

-
+15
+

Hlavně neohrozit!

Mimochodem, víte co je největší chucpe. Skoro dva roky všem tvrdit, že nebudete psát o Bakalovi, protože by to vypadalo blbě a lidi by tomu stejně nevěřili, a pak zveřejnit informace uniklé z bezpečností rady vlády s argumentem, že „úkolem novinářů je v prvé řadě informovat. Každé zamlčení informací, jež mají novináři k dispozici, je v nějakém ohledu sporné.“ Naštěstí to Erik Tabery následně solidně vysvětluje: „Stejně tak ale platí, že novináři musejí zvažovat relevantnost publikovaných informací a snažit se neohrozit konkrétní lidi.“ Děkujeme.

-
+18
+

Galerie hrůzy

Na cigaretových krabičkách se již brzy objeví velmi ošklivé obrázky poukazující na neblahé následky kouření. Vláda odhaduje, že odradí dvě procenta kuřáků. Přitom by stačil jeden prezidentský portrét.

-
+19
+

Kdo poletí

Nový předseda Strany zelených Matěj Stropnický vzbudil rozruch výrokem, že „není normální, aby 80 procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou“. Sice byl s čísly úplně mimo, ale Jan Lipold se ho na Aktuálně stejně zastal: „Není normální, aby x procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou – a nemělo z toho ani kousek špatného svědomí,“ chtěl prý říci Stropnický. Ať tak, či onak, souhlasíme. Příští rok všichni povinně vlakem na Mácháč. Do zahraničí budou moci vycestovat moci pouze ti, kteří složí dopředu zálohu na výkupné. Bakala, Babiš a Bohadlová s fotografem, které to zaplatí bulvár. A nedělejte si iluze, že si na to vyděláte taky. Tolik termotašek v supermarketech nemají… 

Minule nám naložili

Holanďané cvičí orly k odchytu nebezpečných dronů. Pokud se jim podaří nějaký chytit, dostanou odměnu. Je dobré, že dokážeme problémy řešit hned u zdroje. Trable s přemnoženými bezpilotními auty by za nás výhledově mohli vyřešit sloni afričtí. Prý už se těší na pamlsky.

Válka hraček

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo