Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Chybí vám Havel? Oživte ho ve svém prohlížeči

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
9. 10. 2015
 11 823

Praktické rozšíření doplní aktuální zpravodajství o nadčasové postoje disidenta a prezidenta.

Chybí vám Havel? Oživte ho ve svém prohlížeči

Zatímco doposud si liberální veřejnost připomínala nyní již nesmrtelného Václava Havla vždy před Vánoci, letos se přinejmenším na mém facebooku začalo po exprezidentovi tesknit i v den výročí jeho narození. Není se čemu divit: humanistických hlasů tu zní pomálu a ne každý má kabelovku, aby nasadil substituční léčbu Kiskou.

JavaScript je naštěstí mocnější než smrt, takže všem, kterým Havlův hlas v českém veřejném diskurzu chybí, představuji rozšíření pro prohlížeč Chrome nazvané Wish You Were Here. Po instalaci vám začne Havlovo autentické člověčenství rámovat aktuální dění na webech iDnes.czLidovky.czNovinky.cz a iHned.cz.

Před:

Ukázky zvětšíte klikem

Po:

Ukázky zvětšíte klikem

 

Poučen vyděšeně pobavenými zprávami od těch, kteří zapomněli na to, že mají nainstalované mé starší rozšíření nazvané „Realita“, tentokrát myslím na vaše duševní zdraví. Na zapnuté Wish You Were Here upozorňuje v okně prohlížeče ikona s ilustrací Zbigniewa Kresowatého.

Zdroják výsledku je dostupný na GitHubu, hrajte si s ním, jak chcete. Prostor pro zlepšení: detekce klíčových slov v titulku a přiřazení adekvátní citace.

PS: Licenci nemám ani od Knihovny Václava Havla, ani od Pink Floydů.


Na úvodní fotografii chybí Václav Havel Brnu poprvé, v roce 2011. Zdroj: haak78 / Shutterstock.com

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (18)

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

médiaváclav havel
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo