Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Kim Čong-un velí k ústupu

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
12. 8. 2015

A zároveň dává světu najevo, že v jeho panství není vše tak černé, jak to západní média leckdy malují. Každý Severokorejec má například i vlastní hodinky.

Pozitivní zprávy: Kim Čong-un velí k ústupu
-
+11
+

Pokud chcete ve zdraví zvládnout současná nelidská vedra, musíte dodržovat pitný režim. Dehydrovaná paní v Chomutově navštívila vietnamskou večerku, kde z posledních sil upila dvě deci tuzemáku z vystavené lahve a utekla. Pak si ale představila obchodníka, nahánějícího ji s mačetou v ruce, a šla se sama udat. Strážníci jí donutili láhev zaplatit a ještě jí dali tři kila pokuty. Surovci.

-
+11
+

Severokorejský velkoúžasnolepý vůdce Kim Čong-un se rozhodl napravit další starou imperialistickou křivdu, kdy japonští okupanti změnili v roce 1910 korejské časové pásmo tak, aby byl v Japonsku i v Koreji stejný čas. Nyní Kim nařídil, aby si všichni Severokorejci posunuli hodinky o půl hodiny dozadu. Odborníci se shodují, že úprava časového pásma je zcela v pořádku. Jen by to mělo být o půl hodiny a sedmdesát let.

-
+11
+

Dalajláma oslavil osmdesátiny. Gratulace mu zaslaly desetitisíce Čechů. Obdržel i hrneček od Bořka Šípka, na němž je vyobrazen se svým přítelem Václavem Havlem, a od Nadace Vize 97 složenku typu A na zaplacení třiceti tisíc korun za licenci.

-
+11
+

Slovenského nacionalistu Mariána Magáta sebrala policie na demonstraci proti uprchlíkům přímo při projevu za podněcování nenávisti. Magát, který je předsedou Akční skupiny Vzdor Kysuce (muhehehe) se měl vyjádřit, že „tato plánovaná imigrace bude ničit naše geny“. Nebral bych to na lehkou váhu, u některých už k tomu očividně došlo.

-
+11
+

Z horka se blbne nejen na sociálních sítích. Neznámý zloděj se ve Světlé nad Sázavou pokusil vloupat do mateřské školy. Nejprve se dostal do zahradního domku, kde našel plastové dětské nářadí. Pomocí něj se pak pokusil postupně vypáčit dvoje dveře a troje okna. Neúspěšně. Ještě že se to všechno vyrábí v Číně.

-
+11
+

Dokonce i tvrdá thajská justice umí být milosrdná. Ukázala to v případě osmačtyřicetiletého Pongsaka Sribúnpenga, který byl souzen za to, že na Facebooku několikrát urážel krále Pchúmipchona Adunjadéta, což je v Thajsku velmi vážný zločin. Jelikož se pachatel k činu přiznal, byl mu trest snížen o celou polovinu. Z šedesáti na třicet let.

-
+11
+

Ruský velkoúžasnolepý prezident Vladimir Putin nařídil likvidaci všech západních potravin, které se navzdory jeho zákazu dostaly do země (japato?). Všude teď běhají kontroloři, konfidenti a dětské hlídky a náklaďáky odvážejí ošklivé západní jídlo na skládky. V zemi, kde přes dvacet milionů lidí žije pod hranicí chudoby, to může působit divně, ale jak řekl Vladimir Vladimirovič, „ano, budou mít i nadále hlad. Ale náš, ruský.“

-
+11
+

Exministr školství Marcel Chládek se stal generálním manažerem fotbalových reprezentací a akademií. Všichni reprezentanti dostanou tablet, čip pro vstup do šestnáctky a budou muset vypadat lahodně.

-
+11
+

Český velkoúžasnolepý prezident Zeman jede opět do Číny, tentokrát oslavit výročí konce 2. světové války a samozřejmě podpořit český export. Po krtečkovi s sebou bere i maňásky myšku, zajíce, ježka, žabku a Ovčáčka.

-
+11
+

Čeští ochranáři navrhli ministerstvu dopravy, aby na naše silnice zavedlo výstražnou značku Pozor los! Losů totiž u nás žije hnedle asi dvacet a od roku 1975 zavinili už pět (slovy 5) dopravních nehod. Rádi bychom ministerstvo upozornili, že žiraf Rothschildových u nás žije více a od roku 1975 žádnou dopravní nehodu nezavinily. Tak kdo si tu značku zaslouží víc, co?

-
+11
+

Je tomu právě rok, co na The Zeitung vyšly první Pozitivní zprávy. Děkujeme všem za přízeň!

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (3)

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo