Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Za vším hledej Chazara aneb libertariáni ve službách Antikrista

Bohumír Žídek
Bohumír Žídek
22. 12. 2014
 31 398

Židovské světovládné spády jsme nakousli už v minulém díle Konspiračních teorií, ale k mnoha podstatným bodům jsme se nedostali. Třeba k tomu, že Židé vůbec nejsou Židé. Nebo že holokaust nebyl holokaust. A hlavně, že největším židozednářským komplotem je – libertarianismus.

Za vším hledej Chazara aneb libertariáni ve službách Antikrista

Mnozí nábožensky založení antisemité kombinují židozednářské konspirační teorie s určitými teologickými prvky. Konkrétně často tvrdí, že se blíží apokalypsa a přicházející Antikrist bude zcela jednoznačně Žid.

Psal o tom třeba bojovník proti světovému židovstvu Gordon Winrod v roce 1936: „Židovský Antikrist na konci tohoto věku předpokládá mezinárodní systém židovské vlády. Není téměř žádných pochyb, že tento systém, založený na židovské finanční moci, byl již vytvořen a je připraven vystoupit z utajení převzít úplnou kontrolu nad chodem světa, jakmile čas nastane.“

V dnešní době se tomuto domnělému systému říká „nový světový řád“. O jeho souvislosti s apokalypsou a Antikristem píše největší česká konspiračněteoretická celebrita Petr Hájek v knize Smrt v sametu.

Židé nejsou Židé…

Aby mohli vládnout světu se vším všudy, nevystačí si židozednáři jen s bankami, vládou a tajnými službami Spojených států. Potřebují především Mossad. Aby mohli mít Mossad, potřebují založit Izrael. A aby mohli založit Izrael, potřebují nějakou zemi, kde bude možné ho založit.

Třeba taková Palestina, to je hezké místo. Navíc je to jejich pravlast, takže úplně ideální kout světa k založení sídla světovládného Mossadu. No jo! Jenomže v tom je právě ten háček! Co když Židé vůbec nejsou Židé?!

To by jim bylo podobné, že? Slavná spiklenecká teorie tvrdí, že aškenázští Židé, tvořící většinu světové židovské populace, v sobě nemají ani ždibíček krve biblických Židů. Ve skutečnosti jde podle nejednoho antisemity o potomky Chazarů.

Chazarská říše byl středověký státní útvar ve střední Asii, jehož vládci v osmém století konvertovali k judaismu. Roku 1976 vydal Arthur Koestler knihu Třináctý kmen, kde tvrdí, že aškenázští židé jsou potomky chazarských konvertitů k judaismu.

Měl za to, že pokud z Židů udělá Chazary, antisemitismus tím vymýtí. To byla ale krutě mylná úvaha. Teorie, že se Židé vydávají za někoho, kým vůbec nejsou, se naopak stala pevnou součástí novodobého antisemitismu a nesmí chybět v žádném útoku na sionismus.

Že jde o nesmysl, potvrdily četné genetické výzkumy, podle kterých jsou i aškenázští Židé geneticky spříznění s ostatními Židy. Nicméně, i kdyby se jednalo o Chazary, nebyl by to dobrý argument k delegitimizaci státu Izrael. V něm totiž tvoří menšinu.

Pod čarou

Popírání holokaustu jsou sice choré výmysly, nepovažuji ale za správné, aby se za jejich šíření lidé zavírali do vězení. Jedná se o nepřijatelné potlačování svobody projevu, které z antisemitů dělá novodobé mučedníky a disidenty.

… a holokaust nebyl holokaust

Někdy bývá za součást spiknutí s cílem založení židovského státu považován i holokaust (šoa). Židozednářští sionisté měli tahat i za nitky nacistického režimu, aby bylo urychleno stěhování evropských Židů do Palestiny. Velká část z nich byla ve svých zemích již dávno integrovaná a myšlence židovského státu nebyla příliš nakloněná, natož aby se někam chtěla stěhovat. Nacistické peklo to změnilo.

A to není vše, podle některých lidí totiž v rámci nacistické perzekuce nedocházelo k systematické likvidaci Židů, k šoa. Neměly existovat žádné plynové komory a v lágrech nemělo zahynout šest milionů Židů, ale „jen“ několik set tisíc, převážně kvůli špatným hygienickým podmínkám v táborech ke konci války.

Holokaust si si pak židozednáři vymysleli, aby dodali pádnost požadavku na založení Izraele. To jim Británie, která ovládala kýžené území, sice přislíbila již před válkou v takzvané Balfourově deklaraci. Ale kdo ví, zda by ji bývala naplnila.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.


Nový světový pořádek

V roce 1972 vyšla kniha None Dare Call It Conspiracy (Nikdo se neodvažuje říkat tomu spiknutí) od Garyho Allena, člena antikomunistické John Birch Society. Ten tvrdil, že „new world order“ neboli nový světový řád je kódový výraz pro jednotnou socialistickou světovou vládu.

Prvním světovým státníkem, který o novém světovém řádu veřejně promluvil, byl americký prezident George H. W. Bush (otec pozdějšího prezidenta George W. Bushe). Šlo o projev, který se týkal ukončení studené války. Podle Bushe měl pád sovětské říše znamenat vznik nového světového řádu, kde budou Spojené státy a Rusko vzájemně spíš spolupracovat než bojovat. Příznivci spikleneckých teorií si to však vyložili po svém.

V podstatě šlo pokračování teorií John Birch Society o OSN. Tu považovali za nástroj komunistů k podrobení Spojených států a zavedení nadnárodní socialistické vlády, která by zrušila všechny svobody garantované americkou ústavou.

Variace z devadesátých letech pak různým způsobem navazují i na Protokoly a teorie o židozednářích. Takzvaní mezinárodní (tedy židovští) bankéři měli například tahat za nitky jak v USA, tak v SSSR. Opět se objevuje motiv, že židozednáři stojí jak za komunismem, tak za mocí světových bankéřů.

Součástí spiknutí může být kromě OSN i Světová banka, Mezinárodní měnový fond, Evropská unie, Trilaterální komise nebo skupina Bilderberg. Důležitými lidmi nového světového řádu jsou pak židovské rodiny Rockefellerů a Rotschildů a nově také židovský arcilotr George Soros.

Ten v osmdesátých letech finančně podporoval polskou Solidaritu (tři miliony dolarů ročně) a demokratickou opozici v Maďarsku. Později také financoval opozici proti jugoslávskému prezidentovi Miloševičovi a gruzínskému režimu svrženému revolucí růží.

Soros však v roce 2004 nalil desítky milionů dolarů i do různých organizací podporujících prezidentskou kampaň Johna Kerryho a brojících proti vládě George W. Bushe. A tady už se do toho konspirační teoretici začínají poněkud zamotávat.

Proč by jeden z finančních tahounů nového světového řádu bojoval proti vládě, která je považována za jeden z jeho hlavních motorů? 11. září, války v Iráku a Afghánistánu, omezování občanských svobod v USA? To vše je přece označováno za projevy nového světového řádu. Že by tedy Soros přece jenom dával peníze na podporu těch politických organizací, o nichž věří, že bojují za správnou věc?

Libertariánské spiknutí

Henry Makow, kanadský bojovník proti homosexualitě, sionismu a zednářství, odhalil, že součástí židozednářského spiknutí je i libertarianismus. Předkládá zdrcující důkazy.

V padesátých let mnoho ekonomicky liberálních aktivit financoval Fond Williama Volkera.  William Volker byl podle Makowa Žid. Kde na to přišel, těžko říct. V jeho stručné biografii se o tom nic nepíše.

V každém případě po jeho smrti v roce 1947 fond například finančně podporoval Ludwiga von Misese (žida!) a pomohl Friedrichu Hayekovi získat místo na Univerzitě v Chicagu. Stál rovněž za založením Foundation for Economic Education, Atlas Foundaton, Institute for Economic Affairs, Institute for Humane Studies, které do dnešní doby patří mezi přední libertariánské think tanky a nadace.

V letech 1951-1962 pro fond pracoval zakladatel austrolibertarianismu Murray Rothbard (Žid!). Z fondu navíc vzešla i Hayekova Montpelerinská společnost, kterou spoluzakládali Mises, Milton Friedman a Karl Popper (Židé!).

Aby toho nebylo málo, po kolapsu Fondu Williama Volkera se zjevila rodina Kochova, o které jsme si již povídali. Fred Koch financoval výše John Birch Society, která paradoxně rozvíjela teorii o novém světovém řádu, a Charles Koch spoluzakládal libertariánský Cato Institute.

Navíc bratři Kochové do dnešních dob financují řadu politických aktivit, včetně některých libertariánských think tanků. Makow o nich hovoří jako o vlivné židovské rodině. Jejich židovství si však samozřejmě vycucal z prstu.

„Většina předních libertariánů byli nebo jsou Židé. Von Mises, Rothbard, Ayn Rand, Irwin (a Peter) Schiff,“ zní závěr obžaloby.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
20
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Bohumír Žídek

Bohumír Žídek

Ekonomický novinář. Spolupracuje s Forbes BrandVoice. Pět let působil jako ekonomický redaktor serveru Novinky, odkud odešel do týdeníku Ekonom. Absolvoval bakalářskou němčinu a religionistiku na Filosofické... Více

Související témata

George Sorosholokaustkonspirační teorielibertariánstvížidé
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo