Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Zlý jelen vs. instalatér – 20 : 0

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
10. 12. 2014
 5 138

Středa je nejtemnější den týdne. Jeden víkend už je daleko, další ještě též. Projasněte středu voničkou pozitivních zpráv.

Pozitivní zprávy: Zlý jelen vs. instalatér – 20 : 0
-
+9
+

Podle Výroční zprávy o stavu ve věcech drog v ČR v roce 2013 není na alkoholu závislých až 9 920 000 Čechů.

-
+9
+

V roce 2008 unesli somálští piráti dvě lodě. Posádky a cestující propustili až za výkupné ve výši čtyř milionů eur, načež byli zadrženi francouzskými speciálními jednotkami. Vojáci drželi piráty ve vazbě zhruba osm dní, čímž dle rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva porušili Evropskou úmluvu o lidských právech. Francie musí poškozeným pirátům vyplatit odškodné ve výši zhruba osm tisíc eur na hlavu. Od dob věšení pirátů na ráhno urazila evropská civilizace pořádný kus cesty. Otázkou je, zda správným směrem.

-
+9
+

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček interpeloval ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) ohledně případů vymítání ďábla v České republice. Zřejmě chtěl vědět, zda se to ještě pořád dělá obuškem.

-
+9
+

Od dubna příštího roku se rakouský dopravce Fly Niki chystá spustit letecké spojení mezi Bratislavou a Vídní. Vzhledem ke vzdálenosti obou měst a dálničním poplatkům budou letadla od startu až do cíle rolovat po silnici B9.

-
+9
+

Již dvakrát poničili vandalové v Plzni lavičku Václava Havla. Ony jsou to teda jen dvě židle a děravý stůl, skrz nějž roste strom, ale jednou to stálo tři sta padesát tisíc, tak je to památka. Další neznámí poničili tamtéž například i sochu Spejbla a Hurvínka. Plzeň byla zvolena evropským hlavním městem kultury pro rok 2015.

-
+9
+

Dvacet bodných ran způsobil devětapadesátiletému instalatérovi ve slovenské obci Šúrovce u Trnavy zuřivý jelen ve chvíli, kdy se muž pokoušel nainstalovat v oboře napáječku. Pro jeleny. Na rozdíl od těchto nevděčných krvelačných bestií nebylo pobodání žirafou Rothschildovou dosud nikdy zaznamenáno.

-
+9
+

Kvůli ledové kalamitě nedodala Česká pošta včas zhruba 30 tisíc balíků. Nikdo si toho nevšiml.

-
+9
+

Do prodejny uzenin na Jesenicku vstoupil muž a požádal prodavačku o zapůjčení nože, aby si mohl vyřešit zašmodrchanou tkaničku u boty. Prodavačka mu nejdřív chtěla říct, ať se jde bodnout, ale nakonec muži nůž půjčila. Ten poděkoval a bodl si ho mezi žebra. Nyní leží v nemocnici na oddělení bez tkaniček.

-
+9
+

Bubeník australské hardrockové skupiny AC/DC Phil Rudd údajně po telefonu vyhrožoval zabitím muži, který pro něj pracoval, i jeho dceři. „Řekl mi, že nás zamkne v obýváku a pustí nám všech 87 desek AC/DC za sebou,“ uvedl vyděšený muž.

-
+9
+

A teď jedna opravdu milá zpráva: Za roztržení fotky bahrajnského krále Hamada bin Ísá Chalífa dostala disidentka Zajnáb Chavádžaová jen tři roky natvrdo.

-
+9
+

Afghánská policie zmařila rafinovaný sebevražedný útok Talibanu, když sestřelila velkého ptáka, který kroužil nad policejní základnou s bombou připevněnou na zádech. Fotku mrtvého opeřence i s trčícími dráty hrdě postovali na twitter. Tedy do chvíle, než se ozvali uzbečtí ornitologové, že se jednalo o ohroženého dropa hřívnatého (Chlamydotis macqueenii), kterého monitorovali přes džípíesku umístěnou na zádech. Pokud je Taliban chytrý, začne teď dropy opravdu používat.

-
+9
+

Renomovaný americký magazín People omylem na svých internetových stránkách vydal předem připravený nekrolog herce Kirka Douglase. Tato hollywoodská legenda je přitom stále naživu a 9. prosince oslaví 98. narozeniny. Ale jak se říká – koho předčasně pohřbí, ten se nakonec dožije vysokého věku. Klidně i stovky.


Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Obzvláště zákeřný trik je, když chodíte pravidelně každou středu k Makedonci na kebab, on si klidně zavře kvůli přejímce zboží a vy musíte jít sedmdesát metrů dál k Vietnamci pro čínu.
    Plíživé nezbezpečí imigrace
  • Když se řekne Itálie, první, co vás napadne, je nudný fotbal. Pak mafie, pak Berlusconi prznící malé děti a pak pizza. A právě pizzu jsem se podle Laďova receptu pokusil připravit.
    Na vlastní břuch: Italův pláč
  • Zřejmě byla ona cigareta velmi vzácná. Voněla téměř stejně jako náš himálajský čaj a dělilo se o ni hned pět dívek! Karlička v mládí vykouřila notnou dávku egyptek, globusek a lip svého pana otce, a tak tvrdila, že tohle je určitě nějaká novinka ze Západu. 
    Blízká setkání třetího druhu
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo