Chceme mezi špičku, říká o nové penzijní společnosti Simpartlová

Jitka ŠorfováMartin Vlnas
Jitka Šorfová, Martin Vlnas
18. 1. 2022
 10 184

„Chceme penzijko přiblížit mladším lidem v produktivním věku, udělat ho přitažlivější, hravější. Chceme, aby ho vnímali jako důležitou investici do své budoucnosti,“ říká v pokračování Finmag podcastu Lucie Simpartlová, šéfka Partners investiční společnosti.

Chceme mezi špičku, říká o nové penzijní společnosti Simpartlová
Zdroj: Tomáš Cetkovský

Úzké, zákonem dané mantinely, nedávají penzijním společnostem příliš šancí se odlišovat. „V podstatě se podobají jako vejce vejci,“ říká Simpartlová. I v těchto mantinelech ovšem chce Rentea nabídnout lidem atraktivnější podmínky než konkurence. Může si to dovolit i díky úsporám z rozsahu, které jí zajistí propojení s investiční společností.

„Portfoliomanažerům sice přibude práce se správou nových penzijních fondů, na druhou stranu je to práce, kterou velmi dobře umí a dělají dlouho. Díky tomu můžeme klientům jednou za pět let vyplatit procento z celkového objemu finančních prostředků, které má naspořené, a chceme se dělit také o případný výnos nad rámec toho očekávaného,“ vysvětluje Simpartlová.

Že je o moderní penzijko zájem, potvrzuje příliv klientů v prvních dnech po spuštění. „Za týden jich máme tisíc a tempo nepolevuje,“ pochvalovala si krátce po vstupu na trh, kdy Finmag podcast vznikal. A spokojená je taky se spoluprací se světovým gigantem BlackRock, jehož expertizy Rentea pravidelně využívá.

Eurové fondy

Nová penzijní společnost ovšem není jediné téma, které se v podcastu otevírá. S expanzí na Slovensko představí Partners investiční společnost dva nové fondy v eurech. Klasicky konzervativnější dluhopisový a dynamický akciový fond.

Tento eurový fond bude přístupný i pro případné zájemce z České republiky. Také on cílí na mladší klientelu. „Stále více lidí se přestává zajímat jen o to, kolik vydělá, ale zajímá je i to, na čem ten výnos vzniká,“ vysvětluje Simpartlová důvod, proč bude mít fond ISg strategii, tedy strategii společenské a ekologické odpovědnosti. Klienti podle ní už nyní, pokud mají v Partners volit mezi dvěma aktivy, vyberou to, které je společensky a ekologicky přijatelnější.

V podcastu se Simpartlovou se dále vedle detailních informací k naznačeným tématům dotkneme například i zhodnocení covidového období z hlediska investičního trhu. „Za rok 2020 jsme měli skvělou výkonnost, klienti se nebáli investovat, spíš naopak. Dokázali, že už jsou edukovanější a nepanikaří.“

Lucie Simpartlová

Vystudovala Ekonomickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni. Již během studia a po jeho skončení sbírala první zkušenosti u společnosti West Brokers (1996 až 2001). Pět let působila ve firmě Conseq Investment Management (2001 až 2006) a poté v Pioneer Asset Management (2006 až 2012). Od Roku 2012 se její jméno pojí s Partners investiční společností, kde je předsedkyní představenstva. Předsedá také dozorčí radě Partners Financial Services a je členkou dozorčí rady Simplea pojišťovny.

Finmag BrandVoice: Partnerem článku je

Ohodnoťte článek

-
11
+

Sdílejte

Diskutujte (2)

Vstoupit do diskuze
Jitka Šorfová

Jitka Šorfová

Vystudovala hospodářskou politiku a ekonomickou žurnalistiku na VŠE v Praze. Profesionální tanečnice a choreografka (například StarDance 2010 a 2013). Vedle psaní především vyučuje tanec děti i dospělé. Více

Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Související témata

BrandInsightdoplňkové penzijní spořenídůchodyKdo hýbe miliardamiMiliardy v pohybuPartnerspenzijní připojištěnípodcast

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo